Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Brambory jsou oblíbenou přílohou k různým masům, a to hned v několika podobách. Chcete vyzkoušet něco nového, protože vařené, šťouchané nebo pečené brambory už jsou nuda? Pokračujte ve čtení!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Jídlo
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 ks bagety
  • 200 g baby špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 2 ks citronu
  • 200 g smetany
  • 2 ks cibule
  • 4 ks brambor
Článek

Brambory oškrábejte, nakrájejte na slabé plátky a dejte vařit do osolené vody do poloměkka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Máslo pozvolna rozpusťte na pánvi a cibuli na něm opečte. Po třech minutách přidejte česnek nasekaný na plátky. Citronovou kůru z jednoho citronu nastrouhejte najemno, zázvor očistěte, také ho nastrouhejte a obojí přidejte do pánve. Celou směs promíchejte, osolte, opepřete a zalejte smetanou ke šlehání. Nechte chvilku provařit a vypněte.

Do zapékací misky nebo malých formiček pak střídavě vkládejte brambory, směs a listy špenátu a dejte vše zapéct na 180 °C na 25 minut. Pět minut před vyndáním z trouby brambory zasypte směsí strouhanky z celozrnné bagety a kůry z druhého citronu.

Reklama

Související témata:

Načítám