Hlavní obsah

Bublanina s malinami a borůvkami

Hodnocení:
(29)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Těžko si představit moučník, co by vystihoval české léto lépe, než je ovocná bublanina. Ale ne jen tak ledajaká! Nadýchaná, smetanová!

Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 125 g borůvek
  • 125 g malin
  • sůl
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 180 ml 30% smetany ke šlehání
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • hrubá mouka
Článek

Postup

Krok 1: Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.

Krok 2: V misce rozšlehejte žloutky se smetanou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Ke vzniklé tekuté hmotě přidejte tři lžíce rozpuštěného másla a polovinu (tedy 3 lžíce) polohrubé mouky.

Krok 3: Poté přidejte sníh z bílků a zbytek mouky s práškem do pečiva. Vše pečlivě rozmíchejte, aby vzniklo hladké, nadýchané těsto.

Krok 4: Těsto nalijte do vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího pekáče (ne na plech, tolik těsta to není). Maliny a borůvky (ale může být jakékoli jiné ovoce) obalte v hrubé mouce a nasypte na těsto.

Krok 5: Pečte na 180 stupňů Celsia dozlatova. Před podáváním pocukrujte.

Klasickou třešňovou bublaninu můžete ozvláštnit třeba kakaem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek