Hlavní obsah
3,2
(12)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte chuť si trochu zahřešit? Vyzkoušejte jemnou a lahodnou bůčkovou pomazánku s česnekem. Takovou jste určitě ještě nejedli!

10 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zavařovací sklenici
  • 800 g vepřového boku
  • 2 paličky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kmínu
Článek

Postup

01.

Bůček důkladně prošpikujte česnekem, osolte, pokmínujte a dejte upéct. Při teplotě 200 °C asi hodinu, možná i hodinu a půl. Maso se musí rozpadat.

02.

Až vystydne, oberte ho z kostí a nakrájejte na malé kousky. Rozmixujte na kašičku, ve které mohou být i větší kousky masa, podle chuti. Nakonec přidejte ještě dva stroužky propasírovaného česneku, dosolte a podávejte s čerstvým chlebem.

Máte rádi masové pomazánky? Podívejte se na naše další tipy.

Reklama

Načítám