Hlavní obsah

Buďte krásná i u vody!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nezapomeňte se před sluncem chránitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tady čas dovolených a stejně tak i doba koupání a slunění. Ať už patříte k ženám, které ve vodě okřikují ostatní, aby necákali a nerozmazali jim make-up, nebo k pohodářkám, které nedokonalost nerozhodí, pár kroků k pěknému vzhledu přeci jen udělat můžete!

Článek

Chystáte se do plavek a barvou pokožky připomínáte ředitelku vápenky? Pokud chcete chytit trošku bronzu bez sluníčka, raději než na solárko zajděte do drogerie. Jestliže se bojíte, že by vám samoopalovací krém nadělal fleky, vsaďte na tělová mléka s tímto účinkem. Tyto přípravky zbarvují jen lehce a musíte je proto používat několik dnů za sebou. Sama si tak regulujete míru falešného opálení a neskončíte nepřirozeně oranžová. Doporučujeme značku Nivea!

I na dece můžete vaše tělo vylepšit, zkuste Divine Oil od Sephory. Třpytivý tělový sprej na bázi oleje vyživí sluncem vyprahlou pokožku a zanechá bronzový odlesk.

Ochrana versus krása?

Na pláži je prvořadá ochrana proti slunci - používejte kvalitní opalovací krémy, a zvlášť ten obličejový. Další možností je pořídit si denní krém podle typu vaší pleti, který obsahuje vyšší ochranný faktor (alespoň SPF 30).

Jestliže si make-up neodpustíte ani u vody, zapomeňte na ten klasický tekutý. I když by byl voděodolný, pod náporem horka by působil příliš jako maska. Pokud máte s pletí trápení, přibalte kompaktní voděodolný pudr, který má navíc ochranný faktor. Přiloženou houbičku lehce otřete a vtiskávejte do problematických míst. Zkusit můžete Dermacol, Avéne, nebo Lancaster - v balení máte navíc i zrcátko. Ráda byste přidala trochu bronzu na tváře? Podívejte se po Almost Bronzeru od Clinique, ochrání vás s SPF 15.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

K moři si přibalte voděodolnou kosmetikuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Aby líčení neteklo

Největší obavy mívají dámy z očí. Zejména blondýnky a světlé typy vypadají trochu vybledleji, než je okolí zvyklé. Pokud si bez tmavých řas přijdete jako nahá, pořiďte si voděodolnou řasenku. Raději ji vyzkoušejte ještě doma, protože ne každý kousek splní to, co slíbil. Často mají tendence trochu polevit pod náporem prvních kapek, později už se z řas nehnou. Kvalitní je například Pump up the volume waterproof od Bourjois nebo Aqua Lash od Max Factoru. Můžete také použít řasenku, na kterou jste zvyklá a přes ní nanést fixační gel Water Control, Dermacol.

Pokud máte raději klasické líčení, vyzkoušejte i voděodolné tekuté oční linky, stíny (Chanel, Artdeco), nebo rtěnku. Dermacol Sun Lips obsahuje SPF 15 a prodává se ve třech barevných odstínech.

Nezapomeňte, že voděodolné přípravky nejdou jen tak snadno odlíčit a většina běžných čisticích přípravků si s nimi neporadí. Na pomoc si přizvěte Fyziologické odličovací mléko od La Roche Posay, které sedne sušší i citlivé pleti, nebo řadu Demaq Expert od Lorealu.

Jinou možností je návštěva kosmetičky, která vám řasy nabarví. Efekt by měl vydržet 4-6 týdnů a nejedná se o nic nákladného. Stejně tak můžete postupovat, máte-li nevýrazné obočí.

Nákladnějším, ale dlouhodobějším řešením je permanentní make-up, který by měl zdobit tvář dva až čtyři roky. Můžeme si ho představit jako kosmetické tetování pomocí přírodního pigmentu, které se  neprovádí do hloubky, proto po čase začne blednout až vymizí. Nejčastěji se upravuje obočí, oční linky nebo kontury rtů. S ohledem na přirozenost je lepší volit nenápadné odstíny.

Užívejte si léta bez kompromisů - ať už jste u moře, nebo u rybníka!

Reklama

Související témata:

Načítám