Hlavní obsah

Stresové období? Pomůže speciální masáž!

Foto: shutterstock.com

Bylinky vám pomůžou s nespavostíFoto: shutterstock.com

Reklama

A je to tady - babí léto střídá sychravé počasí a jako by se z nás letní energie pomalu začala vytrácet. Nenechte se a připravte svůj organismus na zimu.  Jak? Nechte se hýčkat stejně jako výherkyně naší soutěže se studiem Bomton Andrea Šlechtová speciální bylinkovou masáží!

Článek

Která bylinka je pro mě?

To, že bylinky mají zázračnou moc, je známé. Ale že se dají využít i k masáži? Ano, v Centru krásy Bomton to s bylinkami umí. A my jsme se vypravili spolu s naší výherkyní Andreou Šlechtovou z Prahy právě tam, protože nás zajímalo, jak blahodárně masérkou Lucií Kaletovou ony speciálně namíchané bylinky působí.

V místnosti, kam jsme nahlédli i okem kamery, to příjemně vonělo a já hned čtenářce záviděla, jak se bude mít. V žádném případě tady nejde jen o nějaké náhodné kladení rozehřátých bylinek na namožené tělo. Jak jsme se dozvěděli, bylinková masáž vychází z tisícileté tradice ajurvédského učení a starobylých receptur. Masérka Lucie bylinky pečlivě vybírá podle vlastního úsudku nebo na přání klienta.

Při masáži se používají tzv. bylinná razítka. Pečlivě jsem si je prohlédla. Jsou to vlastně plátěné váčky naplněné směsí bylin a trav. Většinou se používají čtyři druhy bylin. „Mou nejoblíbenější bylinkou je meduňka, levandule, citronová kúra a santalové dřevo,“ přiznává masérka. Meduňka a levandule prý proto, že obě mají výborné účinky při léčbě migrény, nespavosti a nervovém vypětí. Že vám to něco připomíná? Smícháním všech uvedených bylin vznikne unikátní koktejl, který se skvěle hodí pro uvolňující masáž.

Není pohyb jako pohyb

Stejně jako bylinná razítka jsou důležité i pohyby. Luciezačala masírovat od nohou, ale není to pravidlo, řídí se totiž intuicí podle každého klienta, se kterým se snaží být v jisté zvláštní symbióze. Po uvolňujícím hnětení pokožky a svalů dochází k samotné masáži. Bylinná razítka masérka namáčí do teplého oleje (ten se vybírá opět podle typu masáže) a přikládá je přesně tam, kde se soustředí bolest a napětí. Teplotu oleje je možné podle uvážení regulovat tak, aby to bylo příjemné. Masáž nesmí být bolestivá.

Váčky tak prohřívají vnitřní orgány a uvolňují se všechny tzv. meridiánové (energetické) dráhy. Máte-li na těle nějaké ztuhlé místo, obklopí jej masérka přesně mířeným teplem, čímž se místo odblokuje a uvolní se i namožené svaly. Při masáži z organismu odchází uvolněné toxiny, takže je to taková malá detoxikační kúra.

Určitě zajděte, pokud trpíte:

  • migrénami
  • stavy úzkosti
  • cítíte se vyčerpaně
  • jste pod nátlakem, ve stresu

Podrobné informace o masáži se dozvíte v přiloženém videu natočeném přímo v kosmetickém centru. A už zítra budete mít možnost vyhrát v soutěži se studiem Bomton i vy. Tentokrát si výherkyně bude moci nechat zkrotit své kudrnaté vlasy speciální metodou.

Foto: Michaela Čapková

Masérka začala od nohouFoto: Michaela Čapková

Od hlavy až k patě

Stejně jako tělo, i obličej si zaslouží bylinkovou masáž. TadyLucie Kaletovánejčastěji používá směs dvou bylin s protizánětlivými účinky. Díky masáži obličeje dochází ke zlepšení krevního oběhu v těchto partiích, bylinky zároveň působí detoxikačně a zbavují póry nečistot a mazu. Pleť se nejen důkladně vyživuje, ale i celkově rozjasní. Pokud trpíte alergiemi, nemusíte se podle masérky obávat, směs bylin nepatří mezi rizikové.

Hodina a půl strávená v náruči příjemné relaxační hudby, kterou prostupuje aromatická vůně bylinek a oleje, vás zbaví stresu a přinese úlevu. A že je to pravda nám v rozhovoru potvrdila i naše výherkyně Andrea.

A co na to masérka? „Nejlepší odměnou pro mě je, když vidím, že se zákazníkům po bylinkové masáži nechce vůbec odcházet.“

Nač otálet?

Reklama

Související témata:

Načítám