Hlavní obsah

Byt, kde vládne jediná barva. Bílá!

Foto: Central Park Praha

Z každého pokoje v bytě se dá vejít na velký balkonFoto: Central Park Praha

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoduchý popis tohoto bytu by mohl znít: novostavba s dispozicemi 3 + kk a terasou. Jenže stačí jeden pohled do zařízených místností, a zjistíte, že nejde o obyčejnou novostavbu a půdorys nabízí mnohem víc než jen tři místnosti. Podívejte se sami.

Článek

Třípokojový byt má rozlohu skoro sto metrů čtverečních. Neznamená to však, že by každá z místností měla třicet metrů. Tento údaj platí jen pro obývací pokoj propojený s kuchyní a jídelnou. Obě ložnice jsou zhruba poloviční. Stačí to, protože byt disponuje mnoha úložnými prostory. Za vstupními dveřmi je místo na velké vestavěné skříně, naproti mají majitelé k dispozici metrovou technickou místnost a přímo z ložnice se vchází do samostatné pětimetrové šatny. K bytu náleží i poměrně velká komora v přízemí domu. Kompletní cena za metr čtvereční, tedy nejen včetně komory, balkonu, ale i stání pro auto a daně, se pohybovala kolem 75 tisíc korun.

Podlaha, které si všimne každý

Zařizování bytu majitelé začali pěkně od podlahy. A to doslova. „Budoucí vlastníci si přáli udělat několik změn oproti původnímu projektu a k nejvýraznějším z nich patřila právě změna podlahy. Přáli si sem dřevěnou s výrazným dezénem v barvě třešně. K tomu pak zvolili dveře v provedení buk,“ vyjmenovává Iveta Lelková z Central Parku Praha, kde se byt nachází. Podlahy se tak staly výrazným prvkem celého prostoru a ostatní zařízení je nechává vyniknout. Stěny, nábytek i doplňky jsou v bílé barvě, případně ve světlých odstínech šedé či béžové barvy.

Foto: Central Park Praha

Kožená pohovka a bílý stolek tvoří základní vybavení obývákuFoto: Central Park Praha

Nejen díky zvoleným barvám působí byt světlým dojmem. Dostatek světla do interiéru přivádějí i velká francouzská okna orientovaná na tři světové strany. Je to možné díky trojúhelníkovému půdorysu, který je pro rezidenci Central Park Praha typický. Díky tomuto pootočení sem jde světlo ze třech světových stran, nikoli jen ze dvou, jak to u bytů bývá, navíc si lidé nekoukají z okna do okna a také terasa je přístupná ze všech místností.

Foto: Central Park Praha

Lihový krb lze přemisťovat z místnosti do místnostiFoto: Central Park Praha

Bydlení jako pro bílou paní

Bílá kožená rohová pohovka doplněná bílým konferenčním stolkem – zařízení obývací části je jednoduché, ale účelné. Totéž platí pro kuchyň. Sestava nábytku ve světle šedém odstínu značky Bulthaup je řazena zleva doprava a má tvar písmene L. Na začátek umístil architekt vysoké skříně, do nich vestavěnou chladničku s mrazničkou a vedle klasickou a mikrovlnnou troubu Siemens v nerez provedení. Následuje mycí centrum, tedy myčka a dřez, a samozřejmě poměrně velká pracovní plocha.

Foto: Central Park Praha

Světlá kuchyň má tvar písmene LFoto: Central Park Praha

Foto: Central Park Praha

Díky sloupu uprostřed místnosti vznikl zajímavý průhled z kuchyně do obývákuFoto: Central Park Praha

Zajímavým efektem je průhled, který vznikl z kuchyně do obývací části. Místností totiž procházel nosný sloup, který zde zůstat musel. Záleželo tedy jen na architektech, jak se s ním vyrovnají. A povedlo se jim to opravdu dobře. Sloup obložili z kuchyňské části sádrokartonem a na něj zavěsili digestoř. Z druhé strany vznikla skříňka, která nabízí velmi dobře ukrytý a nenápadný úložný prostor.

Mezi sloupem a sousední stěnou vznikl malý bar, kde si lze například vypít kávu.

Vysoká postel, kde spíte na zemi

Další dva pokoje jsou zařízeny v minimalistickém stylu, platí to hlavně o ložnici, kde uprostřed stojí velké dvojlůžko doplněné konstrukcí, která tak moderním způsobem imituje nebesa. Díky lehací ploše umístěné velmi nízko, je určené především pro mladší ročníky, které ještě nemají problémy s vstáváním a pohybem vůbec.

Foto: Central Park Praha

Ložnici dominuje velká postel s opravdu minimalistickými nebesyFoto: Central Park Praha

Foto: Central Park Praha

Jak by se vám líbilo pozorovat z postele plameny v krbu?Foto: Central Park Praha

Postel doplňuje hnědý taburet sloužící jako noční stolek, čtecí lampička a hovězí kůže na podlaze nahrazuje kusový koberec. Objevit zde můžete i krb, stejně jako v druhém pokoji pro hosty – slouží i jako pracovna, proto je vybaven jen lůžkem a stolem – nebo v obývacím pokoji. Majitelé však nemají krby tři, nýbrž jen jeden. Jde o lihový, který si lze přemisťovat z místnosti do místnosti, jak majitelé chtějí a mají zrovna náladu.

Foto: Central Park Praha

Koupelně přidávají na kráse i takové detaily, jako je zrcadlo osazené do nikyFoto: Central Park Praha

Foto: Central Park Praha

K bytu náleží třicetimetrový balkonFoto: Central Park Praha

Foto: Central Park Praha

Jednotlivé domy jsou stavěné tak, aby si lidé nekoukali navzájem do okenFoto: Central Park Praha

Každá z ložnic má svou koupelnu, jedna z nich je navíc přístupná nejen z pokoje, ale i z chodby, takže ji mohou využívat návštěvy bez toho, že by procházely místností, a narušovaly tak soukromí těch, co tam bydlí.

Úzká koupelna vedle ložnice je zařízená velkým sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem. Nad ním visí zrcadlová skříňka s úložným prostorem. I když na první pohled to tak nevypadá – je totiž zasazená v nice, proto nijak nevystupuje do prostoru. Důvody jsou dva – lepší vzhled a také v tomto případě nehrozí, že se o ni omylem bouchnete do hlavy.

Foto: Central Park Praha

Na půdorysu se můžete přesvědčit o chytrém řešení bytuFoto: Central Park Praha

Líbila se vám tato návštěva? Prohlédněte si i další krásné byty: Bílohnědý byt: jak vypadá, Byt ve tvaru trojúhelníku nebo Jak se bydlí v luxusním loftu?.

Bydlení dělají často krásné dokonale provedené detaily, například tady je to šikovně zapuštěné zrcadlo. Líbí se vám? A co dnešní návštěva ? Bavilo by vás v takovém bytě žít?

Reklama

Načítám