Hlavní obsah

Bílohnědý byt: jak vypadá?

Foto: Finep

Obývací pokoj je zařízený do bílé barvy a dřevaFoto: Finep

Reklama

Bílá barva a dřevo – pouze tyto dva odstíny najdete v bytě, který si nechal zařídit mladý pár. Jedni mohou říct, že jim to připadá příliš smutné a sterilní, jiní zase označují interiér za elegantní. Prohlédněte si byt, ať víte, který názor je vám bližší!

Článek

Pořídili si svoje první společné bydlení, které jim poskytuje zázemí pro aktivní život a budování kariéry. Má dispozice 2 + kk a padesát pět metrů čtverečních podlahové plochy. Pro dva, kteří zatím neplánují rodinu, je to tak akorát. Byt je zaujal nejen přijatelnou cenou, navíc byl kompletně vybavený nábytkem. „Za dvoupokojové byty včetně zařízení s velikostí od padesáti pěti do šedesáti pěti metrů čtverečních platí klienti v objektu Na Hvězdárně v pražské Velké Chuchli od tří a půl milionu korun výš,“ říká Petra Kopecká ze společnosti Finep, která projekt realizovala.

Foto: Finep

Majitelé bytu mají k dispozici i balkonFoto: Finep

Bílý nábytek všude, kam se podíváte

Na byt měli majitelé dva požadavky: byt musí být praktický a jednoduchý. A povedlo se. Zařízení určilo základní linii bytu, kterou mohou majitelé kdykoli doplnit a dodělat dle svého vkusu. A cítili se zde opravdu jako doma!

Centrálním prostorem bytu je propojená kuchyň s obývacím pokojem, které mají dohromady podlahovou plochu dvacet čtyři metrů. Místnost kopíruje tvar písmene L, a kuchyňská linka je tak ukryta za rohem. Rozhodně zde tedy neplatí to, co mnozí takovým bytům vytýkají: budete-li sedět na pohovce a koukat na televizi, rozhodně vás nemusí rozčilovat pohled na nedovařené jídlo ani nádobí v kuchyni. Tady za roh jednoduše nevidíte.

Foto: Finep

Kuchyň je ukrytá za rohem, z pohovky tak na špinavé nádobí neuvidíteFoto: Finep

Foto: Finep

Televizní stěna kombinuje otevřené police a uzavřené skříňkyFoto: Finep

Obývací část je zařízena tím základním, co člověk k pohodlnému životu potřebuje. Kožená pohovka má v jedné části prodlouženou hloubku, takže si zde i krásně natáhnete nohy. Bílá televizní stěna je v provedení vysoký lesk. Kombinuje jak otevřené police, tak uzavřené skříňky. Do nich lze uklidit doklady, DVD kazety, sklo i deky a plédy. Sestavu doplňuje bílý konferenční stolek.

Do stejných barev a materiálů je laděn i jídelní kout, kdy bílý kulatý stůl doplňují čtyři kožené židle. Přestože je vše celé bílé, prostor nevypadá nudně. Prostor zatepluje dřevěná podlaha.

Kuchyň, která zdobí

Dřevo najdete i v kuchyni, kde bílou linku doplňuje dřevěná pracovní deska, a ze stejného materiálu byl vyroben i obklad za ní. Dvířka jsou konstruována jako bezúchytková, ale drahé dotykové ovládání u nich nehledejte. Madla nahrazují vyfrézované štěrbiny ve spodní části, za které dvířka pohodlně chytíte a otevřete nebo zavřete.

Foto: Finep

Také jídelní kout v rohu ladí s nábytkem v obývákuFoto: Finep

Majitelé zde využívají základní spotřebiče – varnou desku, troubu, myčku a chladničku kombinovanou s mrazničkou. Rozhodně nepočítají, že by zde každou neděli vařili oběd o čtyřech chodech.

I když je celý prostor zařízen jen v kombinaci bílé barvy a dřeva, nevypadá nudně, ale elegantně. A to díky pruhovaným tapetám na stěně naproti televizi. Stejný vzor – kombinace lesklých a matných pruhů – se opakuje i na polštářcích a pohovce. Z lesklé látky jsou ušité i závěsy, které doplňují jednoduché a elegantní záclony přes celou stěnu, kterou zabírají okna.

Foto: Finep

V kuchyni doplňuje bílá dvířka, dřevěná pracovní deska a stejný obklad za níFoto: Finep

V ložnici jde o pohodlí

Zajímavého efektu dosáhla designérka v ložnici, kde upoutá opět kožená postel s čalouněným čelem. Je nejen na pohled krásné, ale také pohodlné. Třeba když se potřebujete opřít při čtení knížky nebo sledování televize.

Stěnu za čelem zdobí pruhy a zajímavého efektu dosáhla designérka „orámováním“ jednoho z nich po každé straně lůžka. Na pruzích se opět kombinuje bílá barva s hnědým odstínem připomínajícím barvu dřeva. Sladěné jsou i závěsy. Celou zeď naproti posteli zabírají vestavěné skříně, které nabídnou dostatek úložného prostoru.

Foto: Finep

V ložnici upoutá postel s čalouněným čelemFoto: Finep

Koupelnu najdete v bytě jednu a vzhledem k dispozicím je propojena s toaletou. Předpisy to dovolují. Do prostoru se vešla jak vana pro relaxaci, tak sprcha pro rychlou hygienu. Zajímavým prvkem je sokl přes celou jednu stěnu, který nabízí dostatek místa na odkládání kosmetiky a dalších hygienických potřeb. Zbývá zde však i spousta prostoru na odekorování a vybavení koupelnovým nábytkem. A prostoru je dost v celém bytě.

Zaujala vás dnešní návštěva? Prohlédněte si další, například Z hrůzy krásný byt za půl milionunebo Byt ve tvaru trojúhelníku. Podívejte!

Foto: Finep

Praktický sokl v koupelně slouží jako odkládací plochaFoto: Finep

Foto: Finep

Půdorys bytuFoto: Finep

Záleží jen na mladém páru, jak své bydlení časem dozařídí. Zůstanou u této jednoduché a zároveň elegantní kombinace, nebo se zde časem objeví červené či žluté vázy, svíčky, polštářky nebo přehozy, tedy snadno vyměnitelné doplňky?

A kterou variantu byste zvolili vy, pokud byste tady bydleli?

Reklama

Načítám