Hlavní obsah

Čekanka s bylinkami

Hodnocení:
(8)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Jezte jako Italové. Stačí smíchat hrsti bylin a salátu s dalšími čerstvými surovinami a můžete servírovat.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 150 g červené čekanky
  • 150 g bílé čekanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 1 hrst polníčku
  • 1 snítka oregana
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička sušeného česneku
Článek

Postup

Krok 1: Oba druhy čekanky očistěte a nakrájejte na nudličky, polníček rozdělte na menší kousky. Vše v míse promíchejte s nasekanými bylinkami: petrželkou, oreganem a tymiánem.  

Krok 2: Osolte a opepřete, dochuťte olejem, citronovou šťávou a octem a nakonec granulovaným česnekem. Servírujte posypané piniovými oříšky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek