Hlavní obsah

České zpěvačky: Naprosté fiasko!

Foto: Korzo

Iveta Bartošová vydala nové CDFoto: Korzo

Reklama

Jak všechny bohužel moc dobře víme, rok 2009 byl obdobím světové hospodářské krize. Toho si podle všeho byly dobře vědomy i české zpěvačky, které se ihned jaly obveselovat Čechy svými novými deskami. Kdyby vloni mlčely, nejspíše by nám to pomohlo mnohem více…

Článek

Iveto, už nezpívej

Svůj odpor k velkému comebacku „kdysi zpěvačky“ Ivety Bartošové dali znát i např. čtenáři serveru Novinky.cz. V anketě o nejhorší desku roku 2009 tam na plné čáře zvítězila Ivetina nová deska s názvem Když ticho zpívá, která obsahuje kromě stejnojmenné písně pouze koledy, a to každou ještě ve dvou verzích. Vzhledem k tomu, že i nás už unavují ty neúnavné šokující story na stránkách bulvárních deníků, přidáváme se k hlasujícím v anketě a připojujeme novoroční přání: „Iveto, už prosím nezpívej a dopřej nám to slibované zpívající ticho!“

Bílá oprášila staré šlágry

Zlatá slavice Lucie Bílá si dobře uvědomuje, že na výsluní českého showbyznysu může být navždy snad jen božský Karel. České posluchače se tedy minulý rok pokusila uchlácholit deskou Bang Bang, která obsahuje výhradně předělané několik let staré zahraniční písně osázené texty Gábiny Osvaldové. Za zmínku stojí snad jen závěrečná píseň Desatero, úprava známé balady Hallelujah je skutečně zdařilá (ano, to je ta romantická písnička ze Shreka).

Cestou písní jiných interpretů se vloni vydala i Helena Vondráčková. Na jejím CD najdete vedle autorských kousků předělávky hitů Whitney Houston nebo Billyho Joela. V rádiu jste mohly zaslechnout už dva singly z této desky – jedním z nich je píseň Nic nás nerozdělí, kterou si můžete poslechnout zde:

Ne všechny nové desky jsou špatné…

Bylo by chybou házet všechny české zpěvačky do jednoho pytle! Rok 2009 byl pro některé důležitým milníkem v kariéře. To např. platí pro Anetu Langerovou – vydala totiž počátkem listopadu autorské album Jsem, které ji (díkybohu) vrací zpět k popovějším písničkám, jež jí sedí. ( Více o její desce se dozvíte ZDE.) První klip, píseň V bezvětří, natáčela v Berlíně.

„Pochlapily“ se i zpěvačky Petra Janů s vkusnou deskou Vzpomínky ( více info v recenzi ZDE) a úžasná Marie Rottrová s albem Stopy, kterým se po osmi letech vrací na českou popovou scénu.

Do roku 2010 nám tedy nezbývá než popřát zpěvačkám tam na vrcholu, aby si vzaly příklad ze svých méně populárních kolegyň (alespoň co se ankety Český slavík týče) a připravily pro své fanoušky vlastní nové písně a v originálním pojetí.

Co si myslíte vy? Měla by Iveta Bartošová přestat zpívat, nebo k českému showbyznysu patří stejně jako Karel Gott? Vadí vám, že populární zpěvačky přezpívávají písně zahraničních interpretů místo toho, aby nazpívaly vlastní? Zapojte se do diskuze pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám