Hlavní obsah

Komu šla za kmotru Lucie Bílá? Tipněte si!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kmotrovství bylo dříve skutečným vyznamenáním, ale pojila se s ním i řada povinností – mimo jiné postarat se o dítě v případě, že by se něco stalo rodičům a také dohlédnout na jeho náboženské vzdělání. Dnes jde spíše o symbolickou úlohu. Koho si vybírají celebrity?

Článek

Většinou zase jiné celebrity, protože showbyznys je jejich svět, v něm se pohybují, pracují i zamilovávají. Také v něm mají nejvíc přátel i kolegů. Tohle jsou kmotry a kmotři z řad slavných.

Kontakt, který se vyplatil

Nejenže točí skvělé filmy, ale nejspíš se na něj dá spolehnout i v jiných oblastech. Steven Spielberg (71) je kmotrem hned dvou hollywoodských hvězd první kategorie – hereček Drew Barrymore (43) a Gwyneth Paltrow (46). A mít za kmotra jednoho z nejúspěšnějších filmových režisérů skutečně není k zahození, zvlášť pokud máte herecké ambice. Barrymore Spielberg obsadil do trháku „E. T. Mimozemšťan“ už jako sedmiletou, s kariérou pomohl i Paltrow, když jí svěřil menší roli ve filmu „Hook“.

Foto: Profimedia.cz

Režisér oběma herečkám pomohl s kariérou – Gwyneth Paltrow i Drew Barrymore Foto: Profimedia.cz

Pomoc v nouzi

Extravagantní zpěvačku Lady Gaga (32) a zpěváka Eltona Johna (71) od sebe sice dělí skoro čtyřicet let, ale přesto je mezi nimi silné přátelské pouto. Elton totiž zpěvačce pomohl v době, kdy to začala přehánět s alkoholem a drogami. Sám zpěvák v minulosti s drogami bojoval, a proto jí mohl předat své zkušenosti. Lady Gaga je kmotrou obou jeho dětí – sedmiletého Zacharyho i pětiletého Elijaha.

Foto: Profimedia.cz

Lada Gaga je kmotrou obou dětí Eltona JohnaFoto: Profimedia.cz

Za kmotru zlatá slavice

Pokřtít své dva chlapce Maxe (8) a Bruna (6) nechal i manželský pár modelka Simona Krainová (45) a producent Karel Vágner mladší (43). Za kmotru šla roztomilým bráškům několikanásobná zlatá slavice zpěvačka Lucie Bílá (52). Uvidíme, jestli to chlapce nějak ovlivní a dají se také na hudební dráhu.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče Simona Krainová a Karel Vágner s dětmi a kmotrou – Lucií Bílou – pohromaděFoto: Profimedia.cz

Přátelský rozchod

Herci Hugh Grant (58) a Elizabeth Hurley (53) dokazují, že rozejít se dá i v klidu, bez zbytečných hádek a nenávisti. Po dlouholetém partnerství se k tomuto kroku rozhodli v roce 2000. Dodnes se ovšem pravidelně vídají a jsou dobrými přáteli, a to dokonce tak dobrými, že Hugh je kmotrem Elizabethina syna Damiana (16), který se narodil dva roky po rozchodu. Damian má ale známých kmotrů víc, na seznamu figuruje také bývalý fotbalista David Beckham (43) nebo zpěvák Elton John (71).

Foto: Profimedia.cz

Patnáct let byli partneři a zůstali přáteli. Hugh Grant je kmotrem syna Elizabeth Hurley, své ex přítelkyněFoto: Profimedia.cz

Extravagance na druhou

Veleúspěšná country zpěvačka Dolly Parton (72) připomíná v posledních letech spíš královnu silikonu a plastických operací než královnu hudby. Sama o sobě říká, že vypadá jako velká umělohmotná zmalovaná panna, ale baví ji to. Něco ze své extravagance Dolly pravděpodobně přenesla i na svou kmotřenku, tou je zpěvačka Miley Cyrus (25). Společně se sešly i na pódiu a spojuje je láskyplný vztah.

Foto: Profimedia.cz

Miley Cirus a Dolly Parton se společně objevily v seriálu „Hannah Montana“. Dolly je své mladší kolegyně kmotrouFoto: Profimedia.cz

Kamarádství dvou moderátorek

Moderátorka Eva Decastelo (40) nechala před sedmi lety pokřtít dceru Zuzanku (7) v kostele v obci Želiv. Spojila oslavu dvou významných událostí – křtiny a výročí svatby. Zuzančinou kmotrou se stala moderátorka Gabriela Partyšová (40), od které tak holčička převzala své druhé jméno, jmenuje se tedy Zuzana Gabriela Decastelo.

Foto: Profimedia.cz

Gabriela Partyšová je kmotrou dcery Evy DecasteloFoto: Profimedia.cz

Překvapivé pouto

Ačkoli byste to do nich možná na první pohled neřekli, modelka a zpěvačka Victoria Beckham (44) a herečka Eva Longoria (43) jsou velké kamarádky. Ještě před narozením dcery Harper (7) měla Victoria jasno, koho požádá, aby jí šel za kmotru. Volba padla na Evu, která je z toho podle svých slov absolutně nadšená.

Foto: Profimedia.cz

Malá Harper ještě jako batole. Své dceři vybrala Victoria Beckham za kmotru herečku Evu LongoriuFoto: Profimedia.cz

Seriálová mrcha a úspěšná modelka

Herečka Joan Collins (85), známá jako potvora ze seriálu „Dynastie“, je kmotrou úspěšné modelky, herečky a zpěvačky Cary Delevingne (26). Ta sice pochází z bohaté rodiny, ale dětství neměla vůbec jednoduché. Poznamenala ji závislost její matky na heroinu. Doufáme, že jí byla kmotra v tomto nelehkém období oporou. Stále se vídají a jedna o druhé moc hezky mluví.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Cara Delevingne a její kmotra, „seriálová mrcha“, Joan CollinsFoto: Profimedia.cz

A co vy, kdo je váš kmotr?

Reklama

Související témata:

Načítám