Hlavní obsah
3,5
(31)
 

Ať už jste se letos louhovali na Balkáně, nebo jste nejdál vyrazili na Lipno, pikantní grilované čevabčiči chutná bez rozdílu snad všem masožroutům. A co teprv, když do voňavých šišek přidáte sýr! Vyzkoušíte je?

10 min.
Příprava
24 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Čevabčiči
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g tvrdého sýra
Článek

Postup

01.

Maso (mix vepřového a hovězího, ale výborné je i jehněčí) smíchejte s najemno nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, sodou, solí, sladkou paprikou, chilli dle chuti, čerstvě mletým pepřem a jemně strouhaným sýrem (klidně klasickým eidamem třicítkou). Kdo má, může dát i trochu saturejky.

02.

Navlhčenýma rukama tvořte malé válečky nebo placičky a klaďte je na pečicím papírem vyložený plech. Pečte pod grilem asi dvanáct minut z každé strany – v polovině pečení kousky otočte. Čevabčiči je samozřejmě nejlepší z ohně, takže ideální je, když pořádně rozpálíte venkovní gril. Jen nezapomeňte důkladně naolejovat mřížku, než na ni maso položíte.

03.

Podávejte po česku s hořčicí, cibulí a brambory anebo po balkánsku s kysanou smetanou, domácím ajvarem (voňavou pastou z pečených paprik a lilků) a chlebovými plackami.

Přivezli jste si z dovolené nějaký recept, který vaříte dodneška? Prozraďte nám ho!

Související témata:

Načítám