Hlavní obsah

Čevabčiči se sýrem

Hodnocení:
(31)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
24 minut
Náročnost
nízká

Ať už jste se letos louhovali na Balkáně, nebo jste nejdál vyrazili na Lipno, pikantní grilované čevabčiči chutná bez rozdílu snad všem masožroutům. A co teprv, když do voňavých šišek přidáte sýr! Vyzkoušíte je?

Ingredience pro:
4 porce
Na čevabčiči
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka chilli
  • pepř
  • 100 g tvrdého sýra
Článek

Postup

Krok 1: Maso (dala jsem mix vepřového a hovězího, ale výborné je i jehněčí) smíchejte s najemno nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, sodou, solí, sladkou paprikou, chilli dle chuti, čerstvě mletým pepřem a jemně strouhaným sýrem (klidně klasickým eidamem třicítkou). Kdo má, může dát i trochu saturejky.

Krok 2: Navlhčenýma rukama tvořte malé válečky nebo placičky a klaďte je na pečicím papírem vyložený plech. Pečte pod grilem asi dvanáct minut z každé strany – v polovině pečení kousky otočte. Čevabčiči je samozřejmě nejlepší z ohně, takže ideální je, když pořádně rozpálíte venkovní gril. Jen nezapomeňte důkladně naolejovat mřížku, než na ni maso položíte.

Krok 3: Podávejte po česku s hořčicí, cibulí a brambory anebo po balkánsku s kysanou smetanou, domácím ajvarem (voňavou pastou z pečených paprik a lilků) a chlebovými plackami.

Přivezli jste si z dovolené nějaký recept, který vaříte dodneška? Prozraďte nám ho!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek