Hlavní obsah

Chcete mít dlouhé vlasy? Známe 5 způsobů, jak podpořit jejich růst!

Foto: EkDanilishina, shutterstock.com

K dlouhým silným vlasům vám může pomoci i užívání vhodných doplňků stravyFoto: EkDanilishina, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jasně, pokud vlasy budete dvakrát do měsíce odbarvovat, každý den pálit žehličkou, nemůžete čekat, že budou krásné a dlouhé. Co když ale nerostou, i když nic takového neděláte? Tyhle tipy vám pomohou!

Článek

Máte pocit, že se vám vlasy zasekly na jedné délce a dále už nerostou? Na takový problém si stěžuje hodně žen. Když vlasy vyloženě nemordujete chemií a horkými teplotami, měly by přece normálně růst, ne?!

To nepochybně ano. Na druhé straně, každé vlasy a každé tělo je trošku jiné. A mohou jim vadit nebo naopak chybět jiné věci. Zaměřte se raději ještě na toto...

1. Nebojte se doplňků stravy

Tělo potřebuje spoustu živin k tomu, aby dobře fungovalo. Stejně tak vlasy si ke svému zdraví a kráse žádají celou řadu látek, které možná nezvládáte doplňovat stravou. Proto se nebojte zkusit některé z potravinových doplňků.

„Doporučuji doplňky s obsahem metioninu a cystinu. Jsou to aminokyseliny, které tvoří základ keratinové struktury každého vlasu a současně chrání buňky před předčasným stárnutím a slábnutím,“ říká tricholožka Lenka Kašpaříková z vlasového centra a kliniky zdraví Clinical Hair „Pro povzbuzení vlasového kořínku by měl potravinový doplněk obsahovat rovněž železo, selen, zinek a hořčík,“ dodává tricholožka.

Foto: Tiplyashina_Evgeniya, shutterstock.com

Pravidelné zastřihávání konečků předchází jejich třepení a následnému odpadáváníFoto: Tiplyashina_Evgeniya, shutterstock.com

2. I vlasy potřebují vodu

Asi vás nepřekvapí, že pokud chcete hezké vlasy, ale třeba i nehty nebo pleť, musíte jíst rozumně. Maximalizovat konzumaci přirozených výživných potravin a naopak minimalizovat prázdné kalorie. To ale není, co se stravy týká, všechno...

„Kromě zařazování klasických zdravých potravin doporučuji dodržovat kvalitní pitný režim. Bez patřičné hydratace docílíte správného vývinu vlasů jenom stěží. Dochází bez ní k poškození samotného kořene vlasu, kdy může dojít až k vypadávání,“ uvádí výživová poradkyně Ivana Šestáková ze Světa zdraví.

3. Pravidlo správného česání

S velkou pravděpodobností se asi češete denně. Možná několikrát denně. A možná bez hřebenu nevyjdete ani před dům. Česání je rutinní činnost, kterou máte už v ruce a děláte ji bezmyšlenkovitě. Měly byste u ní ale dodržovat minimálně jedno základní pravidlo.

„Nezáleží na tom, zda používáte hřeben za dvacet nebo dvě stě korun, rozhodující je totiž technika samotného česání. Začít rozčesávat byste měly u konečků a postupovat výše směrem ke kořínkům,“ upozorňuje Lenka Kašpaříková z Clinical Hair.

Foto: Africa_Studio, shutterstock.com

Rozčesávat byste měly vždycky prvně konce vlasů. Až poté můžete postupovat nahoruFoto: Africa_Studio, shutterstock.com

4. Vlasová pokožka je taky důležitá

Pozornost ale věnujte nejen samotným vlasovým vláknům, neméně důležitá je i pokožka hlavy.

„Při mytí vlasů můžete vlasové pokožce dopřát jemnou masáž, která ji prokrví a povzbudí vstřebávání výživných látek. Následně použít posilující vlasové vody, jimiž stimulujete růst vlasů. Při jejich výběru volte především ty s obsahem výtažku z chilli papriček či kvasnic,“ doporučuje Lenka Kašpaříková.

Vlasové pokožce mohou mimo zmíněného prospět i speciální vlasové peelingy. „Pokožka hlavy je po jejich použití čistá, hladká, prozářená a především připravená přijmout účinné látky z následné péče. Peelingy aplikujte jednou až dvakrát za 14 dní,“ popisuje tricholožka.

5. Pravidelně se stříhejte

Poměrně častým důvodem, proč se vám zdá, že vlasy nerostou, je odpadávání vlasových konečků. Tomu můžete předcházet jednak tím, že vlasy nebudete zbytečně namáhat, ale také, že budete konečky pravidelně zastřihovat. I zdravé vlasy se na koncích třepí, a pokud nejsou včas zastřiženy, mohou celé konce odpadávat.

Chtěly byste delší vlasy?

Reklama

Související témata:

Načítám