Hlavní obsah

Chcete mít obličej bez vrásek?

Foto: Thinkstock

Plastická chirurgie dokáže udělat s tváří divyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se občas při pohledu do zrcadla zhrozíte? Děsí vás vaky pod očima, prohlubující se vrásky, povislé koutky úst nebo druhá brada, která se neúprosně rýsuje víc a víc? Nerezignujte! Seznamte se s novinkami z oblasti plastické chirurgie, které znovu na vašem obličeji zažehnou jiskru mládí!

Článek

Vaše tělo stárne prakticky už od narození. A obličej, který je nejvíce vystavován vnějším vlivům, často odráží nejen skutečný věk, ale také mnohé prohřešky, jako je kouření, nedostatečná a nepravidelná péče či pozůstatky ze slunění. To však v žádném případě neznamená, že je vše ztraceno. Estetická chirurgie nyní přináší tak efektivní novinky, že budete koukat!

Thermage. A skalpel není třeba!

Kůže je složená z několika vrstev, přičemž ta vrchní je nejméně pružná a velmi špatně se regeneruje. Metoda zvaná Thermage se provádí speciální lampou a funguje na principu radiových vln, spočívá v aktivaci kolagenu ve spodních vrstvách kůže, díky čemuž dochází k postupnému napínání pokožky. Kůže vlastně pozvolna mládne, drobné vrásky se vyhlazují. Je vhodná na povislá víčka, líce, druhou bradu, celkově opět zvýrazní ztracené kontury obličeje.

„Tuto metodu stále obohacujeme o nové postupy, aby kůži bylo možno léčit v různých hloubkách. Kromě obličeje je velmi účinná i na celulitidu nebo povadlé bříško," říká doktorka Rita Rakus, která Thermage praktikuje již několik let na londýnské klinice a má za sebou stovky spokojených pacientů.

Nespornou výhodou Thermage je, že výsledek se dostaví už po jediném zákroku tímto přístrojem, který trvá pouze 60–120 minut! Jistě rovněž uvítáte, že je neinvazivní, tedy žádný skalpel nebo injekce, jen hluboký radiolifting.

Foto: Isifa

I krásné ženy, jako Linda Evangelista, se uchylují do péče plastických chirurgůFoto: Isifa

Nevýhodou je, že při proceduře můžete pociťovat mírné i silnější pálení, záleží na vašem prahu bolesti. První výsledky pocítíte ihned, ale reálný efekt viditelného zlepšení se dostaví zhruba čtyři měsíce po zákroku, u některých pacientů i po roce. Ovšem výsledek je vidět až pět let, a to rozhodně není zadarmo. Cena zákroku se pohybuje od 25 000 korun aprovozují ji už také některé kliniky u nás.Thermage si oblíbila i herečka Linda Evangelista, která si ji nemůže vynachválit.

Tip redakce: Proti nevzhledné dvojité bradě můžete bojovat i zábavným způsobem, nahlédněte do článku Zbavte se dvojité brady. Cvičením!.

Endoskopický browlift vrátí mladistvý výraz

Není žádná novinka, že mnoho žen s přibývajícím věkem tolik netrápí vrásky, jako změna mimiky a výrazu, kterou mají na svědomí. Obočí poklesává, čelo se svrašťuje, a tím je proces stárnutí obličeje ještě více podtržen.

„Endoskopická operace čela je metoda, která obnovuje a osvěžuje výraz v oblasti očí a horních partií obličeje. Upravuje pokles obočí a vrásčité čelo odstraněním nadbytků tkáně, úpravou svalů a vypnutím kůže. Vyhlazení vrásek čela a zvednutí obočí se dříve provádělo z velkého řezu, což obnášelo mnohá rizika a dlouhou dobu rekonvalescence. S rozvojem mini invazivní chirurgie se v současné době i při této operaci velmi často využívá endoskopické techniky,“ tvrdí MUDr. Karel Urban z kliniky Esthé.

Tato novinka se používá také u pacientek s kožními nadbytky v oblasti horních víček a zároveň pokleslým obočím, protože pouhá operace očních víček (blefaroplastika) by měla jen minimální efekt. Výkon se provádí v celkové anestezii. Malé jizvičky jsou pak skryté ve vlasech, takže většinou jen jediným negativním projevem po operaci jsou drobné otoky či modřiny, které rychle mizí.

Foto: Thinkstock

Novinky plastické chirurgie vracejí ženám hrdost a mládíFoto: Thinkstock

Lipotransfer posune tuk tam, kde ho chcete mít!

Přebytečný tuk na zadečku, stehnech nebo v oblasti bříška či rukou není vždycky vítán s otevřenou náručí. Nová technika Lipotransfer využívá přesunutí tuku z jedné oblasti těla do druhé. Tuk, který se po liposukci bez užitku „vyhazoval do koše“, je ve skutečnosti tím nejlepším implantátem. Organismus totiž nemusí přijímat nic cizího, pouze vlastní buňky. Tuk, který se při liposukci odsál z jiné části těla, se zpracuje ve speciálním systému a injekčně vpraví do kterékoli oblasti v obličeji.

„V poslední době se objevilo několik systémů, které dokážou počet uchycených buněk navýšit až o 80–90 %. Dosáhne se tak skvělého výsledku na dlouhou dobu, někdy až do konce života,“ doporučuje MUDr. Petr Chovan z kliniky Asklepion.

Kromě dlouhotrvajícího výsledku je další výhodou prokrvení nového tkaniva, kdy se omladí kůže a zlepší se její vzhled – tuková výplň je lépe přijímána organismem (pouze však vlastní buňky) a prakticky se nevstřebává. Nevýhodou jsou, stejně jako u každé operace, možné běžné pooperační komplikace, jako jsou otoky či modřiny… Cena Lipotransferu se pohybuje od 20 do 30 tisíc korun.

SMASlift zvedne kůži tam, kde má být

Jedná se o novou metodu napnutíspodní podkožní vrstvy obličeje, takzvaný Superrficial Muscle Aponeurotic System. Přestože je SMAS vlastně lifting, díky novému postupu je mnohem šetrnější a nezanechává jizvy, které často vznikaly při zastaralých metodách liftingu. „Jde o povrchní povázku, pouzdro obličejových svalů. Je-li ,SMAS' dobře vypjatý, pak nemusíme příliš přetahovat kůži, necháme jí na vypjatou spodinu jen tak lehnout, ubrat menší přebytek a sešít ubranou kůži bez tahu. Tím vzniká výrazně lepší hojení povrchu – tedy viditelné kůže, a jizva je o to pěknější,“ radí MUDr. David Tomášek z Centra estetické plastické chirurgie Praha.

Podobná úprava obličeje může v případě šikovného chirurga vydržet dokonce 10–15 let, do chvíle, než obličej začne znova stárnout. Provádí se v celkové anestezii, výhodou je trvanlivost, avšak připravte se na to, že si na operačním sále „pospíte“ i šest až osm hodin. Cena zákroku se pohybuje od 14 tisíc korun, může se však i několikanásobně vyšplhat, záleží na klinice.

Ať se již rozhodnete pro jakoukoli metodu, vždy mějte na paměti, že na prvním místě je volba renomované kliniky. Protože podobné zákroky nejsou „za hubičku“, rozmáhá se boj o zisk. Výsledky odbytého zákroku mohou být nedozírné a často nevratné!

Své omlazení tedy konzultujte s lékařem, který má vynikající reference a svou práci odvede výborně a poctivě. A pokud na podobný zákrok budete muset ještě nějaký ten měsíc šetřit, začněte od podlahy a přečtěte si: Potraviny, které vyhladí vrásky!.

Reklama

Související témata:

Načítám