Hlavní obsah

Chcete ušetřit? Vdejte se!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vdaná žena ušetří více penězFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Představte si dvě ženy - obě vydělávají stejně. Ale... jedna z nich je vdaná a druhá svobodná. Která z nich je na tom podle vás finančně lépe? Ta, co je vdaná.

Článek

Jako u všeho, i zde se najdou výjimky... Ale pokud jste nenarazila na příživníka, můžete si být jistá, že právě vy si můžete dovolit více „rozhazovat''. Manželství je totiž nejlepší banka neboli velmi výhodná instituce. Vy, co bydlíte singl, se sice nemusíte nikoho ptát co koupit a co ne, ale také většinou nic neušetříte. Je jasné, že z jednoho platu se spoří mnohem hůř.

Společné bydlení

Nájem, plyn, vodné, stočné - tohle všechno platíte dohromady. Je to obrovská finanční úspora. Pokud ale bydlíte sami, jsou výdaje v konečném důsledku vyšší, ikdyž jste šetřily plynem, poctivě zhasínaly a nevyplýtvaly tolik vody na nádobí.

Plánování = zodpovědnost

Když se domluvíte s partnerem, že si v dubnu vezmete auto na leasing a další rok si pořídíte dítě a až bude větší, postavíte domek, zní to sice legračně, ale pro vztah a uspořádání peněz je to důležité. Jakmile se budete chovat disciplinovaně, snadněji se vám bude splácet a skutečně nebudete mít finanční problém. To svobodní lidé, kteří nemají s kým plánovat, tedy na co šetřit, mnohdy všechno utratí v baru, či za parádu.

Šetřit se dá na jídle

Když uvaříte a jste sama, většinou vám jídlo zbyde a pak ho vyhodíte. Nebo navštěvujete restaurace a to vás stojí dost peněz. Když ale žijete ve dvou, ve třech -  všechno se sní a kolikrát dojídají i domácí mazlíčkové. A oběd v pohostinství? Jen výjimečně!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Svobodná žena se o finance musí postarat samaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Rozdíl mezi svobodnou a vdanou

Pokud máte mezi kamarádkami i svobodné, často bydlí v garsonce, ve které najdete starý nábytek, křeslo od rodičů, televizi z bazaru... Zkrátka nechtějí investovat do vybavení před „společným životem" s panem Budoucím. Zatímco vy jste si s manželem pořídili 3+1 s balkonem, novou koženou sedací soupravu, LCD televizor a domácí kino a v kuchyni nechybí moderní mikrovlnka s obrovskou lednicí - a na splácení jste dva.

Dovolená pro manžele je levnější

České cestovky nemají většinou s hotely nasmlouvané jednolůžkové pokoje, nebo je některé hotely prostě nenabízí. Takže pokud jste bez manžela, musíte počítat s doplatkem za lůžko v pokoji, dovolená vás vyjde tak může vyjít až o deset tisíc korun dráž. V arabských státech máte navíc jako singl ještě jednu nevýhodu - domorodci vám na každém kroku nabízejí manželství.

Nejlepší na manželství je:

  • když přijdete o práci, nejste bez peněz
  • neusínáte sami ve velké posteli
  • nekape vám voda z kohoutku
  • máte někoho, kdo občas pohlídá děti
  • máte se s kým milovat, i komu nadávat.

Reklama

Související témata:

Načítám