Hlavní obsah

Chcete zůstat zdraví? Prevence je nejdůležitější!

Foto: Pexels.com

Dopřejte si pravidelnou relaxaci a pohyb na čerstvém vzduchuFoto: Pexels.com

Zchvácenost, horečka, bolesti hlavy i kloubů. S příznaky chřipkových onemocnění se během zimy setká většina z nás. Imunita je atakována viry typickými pro studené měsíce. Chcete zůstat zdraví a zajistit, aby obranyschopnost fungovala, jak má? Myslete na prevenci a držte se jednoduchých pravidel.

Článek

Omezené společenské kontakty, home office, péče o domácnost a o děti, které tráví každou chvíli doma na on-line výuce. Pandemické restrikce a s nimi spojené nejisté vyhlídky do budoucna vytvářejí neustálý tlak na psychiku. A právě o duševní zdraví je třeba v této době pečovat. Dbejte na pravidelný odpočinek i dostatečný spánek. Najděte si čas na relaxaci a pravidelně se věnujte pohybu na čerstvém vzduchu. Snažte se dlouhodobý stres odbourávat a do aktivit zapojte i děti, jedině tak získáte jako rodina pocit jistoty, že složité období společně překonáte.

Pestrý jídelníček

Pracovní dobu trávíme často v domácích pracovnách a ruku v ruce s tím jde i stravování – místo v kantýnách a restauracích jíme častěji doma. Zdravá strava je pro obranyschopnost klíčová, využijte toho, že jste více doma, a stravujte se zdravě. Na stole by denně nemělo chybět čerstvé ovoce a zelenina a také potraviny bohaté na živiny a antioxidanty, které jsou pro imunitu nezbytné.

Patří mezi ně hlavně zinek, selen, železo, měď, kyselina listová a vitaminy A, B6, C a E. Kromě čerstvého ovoce a zeleniny se na podporu imunity hodí kvašená zelenina, kysané mléčné výrobky či jogurty, čerstvé libové maso, ryby, ořechy a luštěniny.

Jak se vyhnout virům

Pandemická doba si žádá obezřetnost v sociálních kontaktech. Vhodné je vyhnout se místům, kde se shromažďují davy, chránit si dýchací cesty respirátorem či nanorouškou a často si mýt ruce.

V prevenci vám mohou pomoci homeopatika

Užívání homeopatických léků přináší řadu výhod. Nejenže mohou zmírnit projevy chřipkových stavů, ale mohou se kombinovat s jinými léky či doplňky stravy, protože nemají žádné známé lékové interakce.

Homeopatický léčivý přípravek Oscillococcinum je bez věkového omezení a preventivně se užívá 1 dávka 1× týdně. Od prvních příznaků chřipkových stavů je pak vhodné dávkování navýšit a užívat 1 dávku 3× denně po dobu 1 až 3 dnů. Lék mohou užívat těhotné a kojící ženy, děti i senioři. U malých dětí se osvědčilo lék rozpustit v trošce vody, podání je tak pro ně pohodlnější a bezpečnější. Oceníte také lékovou formu v podobě granulí v jednodávkových obalech – snadno se vejde do kabelky nebo aktovky a můžete ji mít všude s sebou a vždy po ruce.

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Oscillococcinum® je homeopatický léčivý přípravek k vnitřnímu užití užívaný tradičně v homeopatii k prevenci a léčbě chřipkových stavů (jako např. horečka, zimnice, bolest hlavy, únava a bolesti svalů). Obsahuje Anas barbariae, hepatis et cordis extractum 200 K.

Více najdete na Boiron|Oscillococcinum.

Reklama

Načítám