Hlavní obsah

Chudáci tchyně. Na vině jsou snachy!

Foto: Shutterstock.com

Ne vždy za hádky mohou protivné tchyně!Foto: Shutterstock.com

Reklama

Ne vždy je tchyně na vině, když jde o rodinné vztahy. Své o tom ví Bára, která se nám rozhodla napsat. Podle ní mohou často za rozepře mezi maminkami synátorů a jejich partnerkami právě snachy. Vy ostatní můžete už dnes psát o svých vánočních zvycích a jaké jste prožily nejkrásnější Vánoce. Za to si od nás vysloužíte 500 korun.

Článek

Už delší dobu mě ty řeči, vtipy a články o tchyních vytáčejí. Jsem taky tchyně a vím své. Mám hodnou snachu a můj syn dobře vychází s jejími rodiči, my dobře vycházíme s nimi, a když mají vnoučata svátek nebo narozeniny, sejdeme se všechny rodiny dohromady a výborně se pobavíme,v létě si uděláme i společné grilování.

Jsem podruhé vdaná a musím říct, že ani s jednou tchyní jsem neměla vřelé vztahy, ale na druhou stranu jsem si uvědomovala, že já taky nejsem bez viny, protože to, co mi mohla říct moje maminka, od tchyně jen tak nevezmu. A taky mi dneska dochází, že jsem nebyla vždycky vůči nim správně kritická.

Ale přesto jsem leccos skousla, protože tchyně je matka mého muže a on ji měl moc rád. Důležité bylo, že stál vždy na mé straně. Ale o čem jsem chtěla psát, jestli si snachy uvědomují, že i ony se musí snažit budovat vztah mezi nimi a matkou jejich muže. Ze svého okolí vím, a i z vlastní zkušenosti, že právě ony jsou často příčinou neshod, protože upřednostňují vlastní rodiče a hlavně matku a snaží se o tom přesvědčit i naše syny.

Pokud máte dva syny, tak jste k politování, budete vždy až na druhém místě, první budou vždy rodiče snachy a vašeho syna budou přetahovat ke své rodině. Na vás zbude míň času. Mám hodného syna i snachu, a i když nekritizuji, do ničeho nemluvím, hlídám vnoučata, pustím korunu a snažím se pomoc, tak když něco občas potřebuji, musí se syn zeptat, kdežto u jejích rodičů to tak není.

Kolikrát jsem si všimla, když jsem něco navrhovala, že jí to nebylo po chuti. A pak najednou snacha přišla, že maminka povídala - a bylo to to samé, co jsem říkala já - a ona to uvítala. Ale je matkou mých vnoučat a hlavně ženou mého syna, tak ji beru, jaká je, i když mi je leccos líto, ale tak to zkrátka chodí. Takže prosím, neurážejte a nedělejte strašáka jen z nás, jsou tu i snachy.

Příští týden startuje nové téma: Naše speciální vánoční tradice. Jaké jste prožila nejkrásnější Vánoce, na které si vzpomenete? Pojďte nám o tom povyprávět na info@prozeny.cz a vyhrát ještě tenhle rok 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám