Hlavní obsah

Co dál po partnerově nevěře? Tohle radí zkušená matka své podváděné dceři

Foto: Iakov-Filimonov, shutterstock.com

Partnerova nevěra bolí a řada žen se svěří mamince. A ta mnohdy dobře poradíFoto: Iakov-Filimonov, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zjistila, že ji přítel podvedl, a svěřila se své matce. A ta jí poslala sms s devíti otázkami, které si má položit, než se s nevěrníkem rozejde. Žádné nadávky na jeho adresu, jen něžná rada zkušené ženy.

Článek

Uživatelka sociální sítě Imgur s přezdívkou 11holala11 na síti sdílela dlouhou esemesku od své maminky. V ní reagovala na informaci o tom, že její dceru podvedl přítel. Čekali byste rozhořčení či zlost na muže, který zlomil její holčičce srdce? Kdepak!

To je zkušenost

Maminka, jež je za jednoho muže vdaná celých 37 let, své dceři připomněla, že najít pravou lásku není vůbec snadné. Na adresu záletníka neřekla jediné křivé slovo, neradila dceři, aby se s ním rozešla, neříkala ani, že má na víc, že si tohle nezaslouží a podobné věci, které byste od matky čekali.

Jen dceři připomněla, že není špatné poslouchat vlastní instinkt, řídit se srdcem, ale také tak trochu rozumem. A poslala jí devět otázek, na něž by si dcera měla nejdřív upřímně odpovědět, až pak se rozhodovat, co dál.

Tahle esemeska na sociální síti vzbudila obrovský ohlas. Nebyl snad nikdo, kdo by neocenil maminčin takt, něhu, a především její úžasné životní zkušenosti a pravdivost jejího sdělení.

Foto: SpeedKingz, shutterstock.com

Místo lamentování matka dceři citlivě vysvětlila, jak těžké to s láskou někdy býváFoto: SpeedKingz, shutterstock.com

Zkusíte to?

Jestli řešíte podobnou situaci, nebo si jen prostě nejste jisté, zda je váš partner tím správným mužem pro vás, možná i vám devět kouzelných otázek pomůže. Zveřejnil je britský deník Daily Mail:

  • Jsi vedle něj lepším člověkem? Dává tobě a vašemu vztahu to nejlepší ze sebe?
  • Jste partneři, kteří se vzájemně respektují, místo aby spolu bojovali o moc a pravdu? A jste zároveň připraveni na to, že občas k takovým bojům přece jen dojde?
  • Podporujete se vzájemně ve svých snech, i když jim třeba nerozumíte a nesdílíte je?
  • Umíte k sobě být skutečně upřímní, i když jde o nepříjemná témata a věci, které je těžké tomu druhému říct?
  • Umíte si vzájemně odpouštět a z těch drobných chyb a omylů se poučit?
  • Nelze utajit Ten, kdo podvádí, se většinou snaží své zálety udržet v tajnosti. A mnohdy mají lidé pocit, že to není žádný problém. Omyl! Opravdu si myslíte, že se vám podaří zatajit nevěru? Podváděný ji cítí! Jste skutečně připraveni spolu být nejen v hezkých dobách, ale i v zatraceně špatných? Umíte si užít úchvatné a nezapomenutelné okamžiky, ale i nudnou každodenní rutinu?
  • Umíte si dát vzájemně dostatek prostoru a opravdu chápete, jak důležité je, aby měl každý z vás také čas jen pro sebe?
  • Líbí se ti jeho podstata? To, co chce od života, co pokládá za zásadní, jaký má přístup k životu?
  • Přitahuje tě? Psychicky i fyzicky?
Foto: gpointstudio, shutterstock.com

Zkuste odpovědět na otázky a zjistěte o svém vztahu vícFoto: gpointstudio, shutterstock.com

Maminka ještě napsala, že ona se svým mužem (uživatelčiným otcem) i po té spoustě let, co jsou spolu, na všechny tyto otázky odpovídají „ano“. „Je to až zázrak, když si připomenu, jak moc mladí jsme s tvým otcem byli, když jsme se potkali,“ dodává maminka.

Její dcera ovšem se záletným přítelem takové štěstí neměla. Nejspíš si na řadu otázek odpověděla spíš záporně, protože ve svém příspěvku na síti o něm již mluví jako o svém expříteli.

Co si o maminčiných otázkách myslíte? Pomohla své dceři?

Načítám