Hlavní obsah

Co děláte pro namáhané oči?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce s počítačem, řízení, relaxace u dobrého filmu v televizi. Většina našich denních činností zatěžuje oči. Proto si zaslouží naši péči a pozornost. Vždyť zrak je naším nejcennějším smyslem!

Článek

Ale co můžeme udělat pro to, aby náš zrak ani s přibývajícím věkem nebo při časté námaze (sledování oblíbených filmů, surfování na internetu, řízení auta) neztrácel na své kvalitě?

Stačí pár minut očních cviků v průběhu dne, v létě nosit sluneční brýle a také dopřát očím správnou výživu.

Před očními cviky je potřeba dobře si protáhnout krk a ramena, aby se páteř, krk i oči prokrvily. Pohyby pak provádějte jen do poloh, ve kterých je vám to příjemné. Na cvičení je třeba dobře se soustředit. Můžete zavřít oči a intenzivně svírat několik sekund víčka, poté dvacetkrát zamrkat. Cvik zopakujte pětkrát. Nebo několikrát opisujte očima do prostoru před sebou velké písmeno H, odpočiňte si a poté provádějte totéž s písmenem A. Další cviky pro uvolnění očí najdete třeba na www.ostrovidky.cz.

Doplněk stravy Ostrovidky Neo pozitivně ovlivňuje zrakové funkce

Naše oči poškozuje zejména UV a ionizační záření, které jsou zdrojem volných radikálů a mohou poškodit náš zrak. Základem ochrany očí nejen v létě, ale také v zimě na horách, jsou kvalitní sluneční brýle s odpovídajícím UV filtrem. Bez něj plní brýle funkci pouze estetickou, vůbec ale naše oči neochrání.

Náš zrak neohrožuje pouze intenzivní sluneční záření, ale také exhalace v ovzduší, kdy nás obklopuje velké množství volných radikálů. Lidský organismus se dovede proti volným radikálům bránit pomocí takzvaných antioxidantů. Vyvážená strava bohatá na antioxidační vitaminy a minerály prospívá nejen očím, ale celému organismu, například vitamin A, C, E, zinek, selen.

V označených baleních tobolek Ostrovidky Neo naleznete dárek - čisticí ubrousek z mikrovlákna na brýle a monitory!

Pro výživu oka jsou důležité také karotenoidy (lutein a zeaxantin), které se nacházejí v zelenině: v mrkvi, brokolici, kapustě, kukuřici, listovém salátu, čerstvém špenátu, rajských jablkách a zelených fazolkách. Tyto karotenoidní pigmenty mají schopnost pohlcovat modrou část světelného spektra, které je pro buňky sítnice zvlášť nebezpečné a může je poškodit. Čím je koncentrace pigmentů v buňkách sítnice vyšší, tím je i lepší její ochrana. Koncentrace karotenoidů v oku s přibývajícím věkem klesá, a proto je důležité je doplňovat!

Známy jsou i blahodárné účinky některých rostlinných extraktů na náš zrak. V tradiční lidové medicíně jsou často používány například borůvky nebo světlík lékařský. Bylo zjištěno, že aktivní složkou borůvkového extraktu jsou antokyany, které vykazují antioxidační vlastnosti. Podílejí se také na regeneraci zrakového barviva rodopsinu v tyčinkách sítnice oka a tím výrazně přispívají ke zlepšení vidění za šera a adaptaci na tmu. Antokyany mají také pozitivní vliv na propustnost drobných cév. Světlík lékařský bývá oceňován pro své zklidňující účinky u podrážděných a unavených očí.

Ne všichni jsme však ochotní začlenit do jídelníčku dostatečné množství takových potravin. Proto je na trhu řada doplňků stravy, jejichž užíváním docílíte optimální výživy oka.

Jedním z nich je novinka na trhu – přípravek Ostrovidky Neo.

Oči můžete cvičit v každém věku

Doplněk stravy Ostrovidky Neo je již třetím v řadě Ostrovidek. Obsahuje směs vitaminů, minerálů, karotenoidů a rostlinných extraktů, které pozitivně ovlivňují zrakové funkce u mladých lidí a zachovávají jeho kvalitu i v pozdějším věku. Jednotlivé složky přípravku podporují správnou funkci oční sítnice. Jeho užívání je vhodné pro všechny osoby, které svůj zrak nadměrně zatěžují (práce na počítači, řidiči), i pro ty, kteří si chtějí zachovat dobrý zrak až do pozdního věku.

Kromě antioxidačních vitaminů a minerálů jsou v přípravku obsaženy také pro naše oči nezbytně důležité karotenoidy – lutein a zeaxantin.

Doplněk stravy Ostrovidky Neo zakoupíte v lékárnách i na www.noventis.cz. Balení označená samolepkou obsahují dárek – čisticí ubrousek z mikrovlákna na brýle a monitory.

Související témata:

Načítám