Hlavní obsah

Co umí moderní prostěradla

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rádi byste vybavili svou domácnost novým ložním prádlem? Pak je možná čas si doplnit několik informací o možnostech, které na současném trhu naleznete. Dnes se podíváme na zoubek prostěradlům.

Článek

Prostěradla jsou odjakživa považována za nepříliš podstatnou součást vybavení ložnice. Ačkoli obvykle výběru povlečení věnujete dostatečné množství energie, u prostěradel většina z vás často sáhne po první možnosti, která se nabídne. Barva však není jediným parametrem, podle kterého je třeba vybírat, pozornost si zaslouží především gramáž. Je nepsaným pravidlem, že čím vyšší gramáž prostěradlo má, tím delší životnost u něj můžete očekávat. Pojďte se tedy seznámit s možnostmi, které dnešní trh s ložním prádlem nabízí.

Hebkost na dotek zajistí jersey

Froté prostěradlo Exclusive, dvoulůžko – fialová

Froté nikdy neomrzí

Pokud existuje materiál, který zaručeně najdete v každé domácnosti, pak je to froté. Jedná se o smyčkovou tkaninu s hřejivým efektem a vynikající savostí. To je důvodem, proč zájem o froté prostěradla každoročně vzrůstá během zimních měsíců. Dalším plusem je snadná údržba, froté velmi rychle schne a nevyžaduje žehlení.

Bambus proti roztočům a bakteriím

Nevítaní návštěvníci v podobě roztočů a bakterií nepotěší nikoho z nás. Chcete-li jejich výskyt eliminovat, pak sáhněte po bambusových prostěradlech, jež účinně zabraňují množení bakterií, plísní a roztočů. Z těchto důvodů bambus vyhovuje především alergikům. Výběr barev bambusových prostěradel je opravdu široký a seženete je i v jersey nebo froté variantě.

Jersey prostěradlo Exclusive, jednolůžko – tmavě hnědá

Hřejivý mikroflanel

Vzpomínáte na heboučké kožíšky našich plyšových kamarádů z dětských let? Stejně hebká jsou i mikroflanelová prostěradla. Přestože se neřadí k přírodním materiálům, získají si vás mimořádnou hřejivostí, kterou oceníte v zimních měsících. Jejich údržba také nedá moc práce, velmi rychle po vyprání uschnou a žehlení už není nutné.

Barvám ani velikostem se meze nekladou

Všechny zmiňované materiály si můžete v klidu domova pořídit téměř v jakékoli barvě nebo velikosti. Stačí navštívit internetový obchod RodinneBaleni.cz, kde si budete moct vybrat ze široké škály lůžkovin.

Reklama

Načítám