Hlavní obsah

Co v životě nosí smůlu? Máme seznam!

Foto: thinkstock

I ti, kdo tvrdí, že pověrám nevěří, občas znejistí. Vždyť po štěstí touží každý a kdo by se nebál katastrof?Foto: thinkstock

Reklama

V pátek 13. jsou všichni od rána ve střehu, aby se nic nestalo, a když vám k tomu přeběhne černá kočka přes cestu, nejraději byste se vrátili domů. Co všechno prý v dnešní době nosí smůlu?

Článek

Jsou to jen pověry? Možná nad zmínkou o nich jen mávnete rukou. Ale ejhle, když omylem vysypete sůl. Čekáte nepříjemnost? Připravili jsme pro vás přehled toho, co prý v životě nosí smůlu, i návod, jak hrozbu zažehnat!

Sůl a smeták? Čekejte hádky

Převržená slánka či všelijak vysypaná sůl znamenají nepříjemnosti a hádky v rodině. Pomoc je údajně jednoduchá, trochu soli hned hoďte přes levé rameno, a smůla se vám vyhne.

Použijete-li k úklidu smeták, nejen u soli, ale vždy, odkládejte ho štětinami dolů. Jen tak zajistíte, aby skutečnost i podvědomý strach zůstaly vymeteny. Jinak se vám smůla vrátí. To, že už nikdy nenecháte smeták štětinami nahoru, neříkejte. Udělali byste to zas. Takhle funguje slůvko nikdy. I kdybyste dělali všechno možné, jak řeknete nikdy, stejně uděláte totéž znovu.

Foto: thinkstock

Smeták po úklidu vždy uložte štětinami dolůFoto: thinkstock

Když peníze ubývají

„Nedávejte si kabelku na zem, utečou vám z ní peníze!“ To jste už určitě někdy slyšeli. A není to o zlodějích, ale znamená to, že taška na zemi vyhání z domova peníze. Podobné je to se zavěšenou podkovou pro štěstí. Musíte ji mít otočenou směrem nahoru, jako pohár, pak vám štěstí a peníze přinese. Opačně zavěšená funguje přesně naopak. Když se vám rozbije, vyhoďte ji. Slepíte-li ji, způsob zavěšení nepomůže, peníze odtékají tak jako tak. Úplně stejně působí i slepované nádobí, slepujete-li, bude se vám lepit smůla na paty a peníze se vás držet nebudou. Neslepujte, vyhoďte, berte to tak, že střepy nosí štěstí.

Na svůj obraz se dívám...

Jiné je to se střepy z rozbitého zrcadla. Rozbité zrcadlo znamená sedm let neštěstí. V zrcadle se údajně odráží lidská duše – ta vaše, když se do něj díváte. A když ho rozbijete, právě jste si poranili duši a trvá prý celých sedm let, než se znovu uzdraví.

Může se stát, že vám po podobné nehodě někdo přinese pro štěstí paví pera. Ale vy jste slyšeli, že právě paví pera nosí smůlu! Co dělat? Říká se to i ono. Jste-li si jisti, že doma všechno funguje, jak má, přinesou vám štěstí, prosperitu, někdy slávu, vždy zlepšení sexuální potence. V opačném případě hrozí hádky, rozchody, finanční krach, nalomené zdraví. Mají tu vlastnost, že vynesou na světlo všechny nevyřešené sexuální problémy, nejasnosti kolem nevěr, skryté sexuální choutky a potřeby, což může být přínos, ale někdy také ne, potom vás čeká v soukromém životě malé zemětřesení.

Foto: thinkstock

Černá kočka k vám může přijít jen na malou chvilku. Pak jde o pozitivní energiiFoto: thinkstock

Klasika s kočkou a pátkem třináctého

Doufejte, že potkáte tři černé kočky pohromadě, ty zvrátí nepřízeň osudu a přinesou vám štěstí. Jinak ne. Přeběhne-li vám přes cestu jen jedna nebo ji musíte překročit, máte smůlu. Žije-li s vámi doma, odháníte lásku. Vejde-li k vám domů nebo na dvůr a zase odejde, přinesla vám dobrou zprávu, štěstí. Zůstane-li u vás, je to přesně naopak.

Na pátku 13. je potěšující to, že jsou maximálně tři do roka. Letos budeme mít jen jeden (v červnu). Na světě snad neexistuje země, kde by si pátek 13. vyložili jinak než jako špatný den. Právě v pátek 13. v roce 1307 totiž začalo zatýkání, mučení a zabíjení rytířů templářského řádu. Účelem bylo vyhlazení celého řádu do posledního přívržence. To se sice nepodařilo, ale potvrdilo se poselství černého pátku, které přetrvalo dodnes.

Jste pověrčiví? Můžete potvrdit, že na pověrách je kus pravdy? Podělte se s námi v diskusi o své názory a zkušenosti!

Reklama

Načítám