Hlavní obsah

Co vědět před nákupem ručníků a osušek

Možná jste si už někdy na návštěvě tiše pomysleli: „Ach, ten je ale jemný! Proč ty moje nejsou?“

Článek

Ano, řeč je o ručnících a osuškách. Důležitá je nejen péče o tento specifický textil, ale především jeho samotný výběr. Ručníky a osušky  si totiž vybíráme většinou podle barvy a designu, ale neměli bychom zapomínat ani na jemný povrch a savost materiálu. Přinášíme několik postřehů, které bychom měli při nákupu textilu do koupelen zohlednit.

Ručníky a osušky: jemné a kvalitní díky vysoké gramáži

Nejběžnějším materiálem je u ručníků oblíbená froté stoprocentní bavlna. Při výběru ručníků hledejme především vysokou gramáž. Ta zajistí, že bude ručník nadýchaný a příjemně savý. Právě díky vysoké gramáži bude i odolnější proti mechanickému poškození. Proto se nestane, že po několika vyprání z něj budou čouhat nevzhledné zatržené nitě, ale bude stále nepoškozený. A pokud se rádi ponoříme do voňavé koupele, určitě oceníme hebkou osušku, která nás po koupeli díky většímu rozměru hřejivě obejme.

Froté osuška KRÉTA - fialová 70 x 140 cm

Nechte se hýčkat bambusovým vláknem

Bambus je materiál budoucnosti. Alespoň u koupelnového textilu určitě. U bambusových ručníků  se totiž cení řada věcí. Rychle schnou, jsou odolné vůči bakteriím, plísním i kvasinkám a jsou opravdu hodně savé. Ocení ho proto i sportovci nebo lidé, co rádi navštěvují saunu. Bambusový ručník dokáže pojmout až čtyřikrát více vlhkosti než klasická bavlna. Tento hypoalergenní materiál je vhodný pro děti, alergiky nebo osoby s citlivou pokožkou. Dalším plusem je to, že pěstování bambusu je ekologické. Nepoužívá se na něj pesticidy ani hnojiva a vzhledem k jeho rychlému růstu je i rychle obnovitelným přírodním zdrojem.

Bambusová osuška MINA – šedá 70 x 140 cm

Bambusový ručník SÁRA – tmavě modrá 50 x 90x cm

Děti zaujme především motivem

Než naše ratolesti ocení designové propojení osušek a vzhledu naší koupelny, bude to chvíli trvat. Do té doby dají přednost hlavně tomu, co je na osušce. Dětské osušky se vyrábí se spoustou motivů, holky i kluci na osušce především ocení to, co mají rádi. Nejvíce se jim bude líbit osuška s postavičkou z jejich oblíbené pohádky.

Dětské osušky

Kde nakupovat? Tam, kde ručníkům a osuškám rozumí

Svůj výběr je dobré nejprve konzultovat se samotným prodejcem. RodinneBaleni.cz je internetový obchod, kde najdeme širokou nabídku sortimentu i odbornou pomoc. U každého výrobku se navíc dozvíme, jak o něj správně pečovat. Díky tomu budou naše ručníky a osušky dlouho jemné, hebké a perfektně savé.

Reklama

Načítám