Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Uvařte si tradičně netradiční novoroční polévku co vám přinese štěstí. Tentokrát z červené čočky s lososem a zakysanou smetanou.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 300 g brambor
  • 200 ml zakysané smetany
  • 50 g uzeného lososa
Článek

Postup

01.

Malé brambory omyjte a i se slupkou je nechte osolené a opepřené v troubě péct na 200 stupňů asi 30 minut. Můžete je i pokapat olejem.

02.

Přeceděnou čočku uvařte dle návodu ve slané vodě. Nezapomínejte sbírat pěnu! Když je hotová (stačí jí 10 minut), znovu ji přeceďte a nechte okapat.

03.

Mezitím na oleji v čistém hrnci zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte čočku, zalijte ji vývarem a polévku krátce povařte.

04.

Dochuťte polévku koriandrem, solí a pepřem. Doprostřed talíře pak vždy dejte opečenou bramboru, zalijte polévkou, přidejte smetanu a lososa a podávejte.

Související témata:

Načítám