Hlavní obsah

Čtenářka Jitka (57) v roli modelky: Jak jí sluší kozačky nad kolena i samet?

Foto: Eva Malúšová

Roli modelky si vyzkoušela sedmapadesátiletá JitkaFoto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nevynecháte žádný módní článek, o podzimních trendech už musíte mít dokonalý přehled. Jak je ale přenést do reality, když je vám třeba sedmapadesát, jako naší čtenářce Jitce?

Článek

Údaj o věku berte samozřejmě s rezervou. Následujícími tipy se můžete inspirovat i v případě, že jste se narodily výrazně dříve (nebo naopak později) než naše čtenářka.

Klíčový kousek

Ať už patříte mezi fanoušky sametu nebo mu nemůžete přijít na chuť, jedno se mu upřít nedá. V této sezoně patří mezi nejoblíbenější materiály vůbec. Pokud patříte do první skupiny a umíte si ho v šatníku představit, vyberte si jeden kousek (alespoň pro začátek :) a ten spárujte se základem, který už doma máte. Velké využití najdete například pro sako.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sametové sako (Mango, 2490 Kč), kalhoty (Mohito, 899 Kč), hedvábná košile (Marks & Spencer, 2499 Kč), kožené boty (Högl, 5299 Kč), kabelka (Felice, prodává Answear, 529 Kč), prsten (H&M, 299 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Máte slabost pro výrazné prsteny? My též!Foto: archiv firem

Bez kompromisů

Nosíte od pondělí do pátku jen džíny a vymlouváte se přitom na pohodlí? Komfortně se můžete cítit i v nápaditějších sestavách. Vytáhněte oblíbenou sukni, zapomeňte na halenku a oblečte si hřejivý svetr. Nutností nejsou ani podpatky, v dnešní době najdete v obchodech tolik stylových „placek“, že nebudete vědět, které si odnést dříve.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: svetr (Marks & Spencer, 1399 Kč), sukně (Marks & Spencer, 1999 Kč), náramek (Mango, 399 Kč), náušnice (Mango, 249 Kč), kabelka (Calvin Klein, prodává Answear, 3499 Kč), boty (Högl, info o ceně v obchodě)Foto: Eva Malúšová

Nad kolena

Váháte, jestli si pořídit vysoké kozačky, sahající nad kolena? Možná vás přesvědčí následující sestava. Těmto botám totiž vyloženě sluší šaty. A ne, nemusí být krátké tak, aby odhalovaly kousek holé kůže. Vysoké kozačky můžete nazout i k delším šatům a sukním. A skvěle vypadají i ve variantě bez podpatků.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Marks & Spencer, 2199 Kč), semišové boty (Vagabond, prodává Answear, 4999 Kč), klobouk (Vero Moda, 999 Kč), kabelka (Guess, prodává Answear, 2499 Kč), prsteny (H&M, 299 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Pořídily byste si raději variantu na podpatku, nebo bez?Foto: archiv firem

Výrazný svršek

Výběr kabátu byste neměly uspěchat. Vždyť právě v jeho společnosti strávíte nejvíce času. Pokud máte pocit, že ve vašem šatníku chybí barvy, máte jedinečnou možnost to právě prostřednictvím tohoto svršku napravit. Co říkáte třeba na zářivě modrou?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: triko (United Colors of Benetton, 899 Kč), sukně (United Colors of Benetton, 899 Kč), kabát (Simple, prodává Answear, 8699 Kč), kožené boty (Högl, 4999 Kč), kabelka (Mohito, 699 Kč), náušnice (Mango, 299 Kč)Foto: Eva Malúšová

S kapsami

Posledním kompletem, který si čtenářka Jitka vyzkoušela, byly pohodlné cargo kalhoty s kapsami (věřily byste, že mohou vypadat tak dobře?) a krátký barevný kabátek. Za pozornost stojí také kabelka s masivním uchem – semišový povrch je stále v kurzu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kalhoty (United Colors of Benetton, 1499 Kč), triko (Mohito, 499 Kč), kabátek (United Colors of Benetton, 2499 Kč), semišové boty (Högl, 3799 Kč), semišová kabelka (Mango, 1799 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč), náramek (Mohito, 149 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail: Jana.Finferlova@firma.seznam.cz!

Související témata:

Načítám