Hlavní obsah

Další proměna kuchyně: Mladá rodina myslí hlavně na bezpečí dětí

Foto: Archiv

Rodina Urbančíkových uvažuje o rekonstrukci kuchyně už delší dobuFoto: Archiv

Reklama

Do finále naší soutěže o novou linku za sto tisíc se dostala i mladá rodina Urbančíkova z Havířova-Šumbarku. Mladí manželé přiznávají, že jejich kuchyň už výměnu potřebuje velmi nutně.

Článek

Lenka Urbančíková se do naší soutěže, jejímž partnerem je společnost Oresi, přihlásila právě proto, že zařízení jejich kuchyně už doslova volá po výměně. „Víme, že to budeme muset v dohledné době řešit, proto jsme na internetu hledali nějaké tipy, vzorové přestavby a možnosti. Při té příležitosti jsme objevili i soutěž a přihlásili se,“ říká mladá maminka na mateřské.

Rodinu tvoří ještě manžel Jan, pracuje v oblasti sociálních služeb města a přitom studuje vysokou školu, a dva synové – roční Jáchym a tříletý Ondra. Ačkoli stará kuchyň opravdu dosluhuje, stále ji berou jako srdce domova, kde tráví hodně času. Rodina vaří každý den. Jsou vyznavači „rychlého“, avšak zdravého vaření, k nejoblíbenějším jídlům ovšem přesto patří rajská omáčka či řízky.

Foto: Archiv

Jak vidíte, stávající stav není ideálníFoto: Archiv

Právě proto, že nějaký čas uvažují o rekonstrukci kuchyně, stihli si ujasnit, co by od ní potřebovali. A to byla výhoda ve chvíli, kdy je navštívili odborníci od partnera naší soutěže, aby připravili návrhy ve třech cenových hladinách.

Urbančíkovým by se líbilo, kdyby byla nová linka větší a lépe rozdělená pro práci – s větší pracovní plochou a úložnými prostory. Rádi by si byli jisti i bezpečností pro děti. Na to odborníci z kuchyňského studia reagovali volbou trouby se zamykáním dveří a ochlazováním skla. Na dvířka vybrali úchytky bez hran a rohů, které zabrání zranění malých a někdy pěkně divokých synů.

Dalibor Šlachta z ostravského studia sponzora soutěže k tomu říká: „Bezpečnost dětí v kuchyni je prvořadý úkol. Když jsme nemohli dát troubu do vyšší polohy, vybrali jsme takový model, který má výborné chlazení čelního skla a zámek dveří, takže se děti do rozpálené trouby nemohou dostat. Na tomto v podstatě malém detailu vidíte, jak přínosné je odborné poradenství, které patří k našemu prodeji vestavných spotřebičů. A to nemluvím o zárukách prodloužených na pět let a dalších exkluzivních výhodách.“

Foto: Archiv

Rodina potřebuje nejen víc místa na vaření, ale také zvýšit bezpečnost pro děti. Ve staré kuchyni na ně čeká hodně nástrahFoto: Archiv

Ačkoli rodina byla skvěle připravena, co se požadavků na vzhled, rozvržení a bezpečnost týče, odborníci ji překvapili škálou materiálů, návrhem kombinací barev i technických vymožeností nové kuchyně.

„Všichni finalisté naší soutěže po nás doposud chtěli bílou kuchyň. Často si říkáme, že by se nám vyplatilo produkovat jen bílé kuchyně. Ale v návrzích jsme chtěli ukázat, že vhodně zvolené barevné akcenty přinesou do bílé kuchyně zajímavou energii, rozjasní ji a stane se nejen místem vaření, ale také prostorem komunikace a dialogu,“ komentuje Dušan Všelicha ze sponzorské firmy.

Kuchyň za 50 000 Kč

V návrhu za 50 000 Kč se základními spotřebiči (trouba, varná deska, digestoř, dřez, baterie) použili návrháři oblíbený systém Dolti.

Foto: archiv firmy

Rodina požadovala hlavně víc místa pro vaření, návrháři jim vyšli vstříc. I v této levné variantě najdou všechny základní spotřebičeFoto: archiv firmy

Kuchyň za 100 000 Kč

Horkovzdušná trouba, varná deska, myčka, vestavná mikrovlnka, dřez, baterie – to jsou spotřebiče, které najdete v této kuchyňské sestavě.

Foto: archiv firmy

Bílá barva je jistě velmi elegantní, ale jak vidíte, stačí ji podtrhnout žlutým pruhem a ještě se zvýrazníFoto: archiv firmy

Kuchyň za 135 000 Kč

Návrh za 135 tisíc kombinuje smetanovou barvu se zajímavými červenými skříňkami. Kuchyň z řady Livanza počítá s plnou sadou spotřebičů.

Foto: archiv firmy

Kuchyň Livanza je elegantní, luxusní a velmi kvalitní, což se za příplatek pouhých 35 tisíc vyplatíFoto: archiv firmy

Nechejte se inspirovat návrhy na další finálovou proměnu kuchyně.

Reklama

Načítám