Hlavní obsah

Dárek pro krásu i dlouhověkost? Sonický zubní kartáček

Foto: Philips.cz

Se sonickým kartáčkem Philips Sonicare ProtectiveClean odstraníte plak i pigmentové skvrny ze zubů během dvou minutFoto: Philips.cz

Jen málokterý dárek dokáže podpořit krásu i zdraví obdarovaného tak jako sonický kartáček. Kdybyste před spaním padala únavou a zvládla udělat jen jednu jedinou věci, mělo by to být důkladné vyčištění zubů, dásní a mezizubních prostor.

Článek

Můžete mít sebelepší účes a make-up, ale pokud vám při úsměvu nebo mluvení budou z úst „zářit“ zuby plné plaku a pigmentových skvrn, příliš dobrý dojem neuděláte. A co je horší, zaděláváte si na mnohem závažnější potíže. Vědecké studie dokazují, že neošetřené kazy a parodontitida mívají přímou souvislost se vznikem cukrovky, srdečních onemocnění, respiračních chorob a některými typy rakoviny. Přitom stačí relativně málo – dvě minuty důkladného čištění.

Foto: Philips.cz

Kartáček Philips Sonicare ProtectiveClean nejen hezky vypadá, ale během čištění také ohlídá, jestli na zuby netlačíte přílišFoto: Philips.cz

S manuálním deset, se sonickým dvě

Což ale neplatí o manuálním kartáčku v provedení ultra soft. S ním odstraníte plak pomaleji, bývá to i po deseti minutách, a poté byste ještě měla zuby dočistit kartáčkem jednosvazkovým. A ještě předtím byste v prvním kroku měla vyčistit i mezizubní prostory. Těchto přibližně patnáct minut času se večer před spaním chce ale věnovat opravdu málokomu.

Pokud si ale pořídíte sonický zubní kartáček, zbavíte se plaku a postupem času i pigmentových skvrn během dvou až tří minut (záleží na čisticím režimu), a ještě mnohem důkladněji než s manuálním kartáčkem. Se sonickým kartáčkem Philips Sonicare ProtectiveClean si dokonce můžete vybrat, jestli chcete zuby raději zbavit pigmentací, dopřát maximální péči svým dásním, nebo co nejšetrněji ošetřit citlivé krčky. Stačí nasadit vybranou hlavici (které můžete libovolně střídat podle potřeby) a u vybraných modelů zvolit vhodný režim čištění. Philips Sonicare ProtectiveClean navíc během čištění sám ohlídá, jestli na zuby a dásně netlačíte příliš, a pokud to přeženete, ihned vás upozorní. Zároveň vám sám připomene, že nastal čas vyměnit hlavici za novou. I před použitím sonického kartáčku byste měla věnovat péči mezizubním prostorám.

Foto: Philips.cz

U vybraných modelů můžete volit režim čištění a u všech kartáčků Philips Sonicare střídat hlavice podle potřebyFoto: Philips.cz

Ideální dárek pro krásu i zdraví

Sonické kartáčky Philips Sonicare mohou používat již děti od tří let – a to v dětské verzi kartáčku Philips Sonicare for Kids, který se dá propojit se zábavnou mobilní aplikací. Jsou tak skvělým dárkem téměř pro kohokoliv, protože můžete vybírat z různých modelů a odstínů a obdarovaný si může posléze vybrat, jaké hlavice a režimy čištění mu budou vyhovovat. Kartáček nejen hezky vypadá, ale při pravidelném používání zároveň poskytuje zubům a dásním tu nejlepší péči. S nácvikem správného čištění navíc může novému majiteli stejně jako u manuálního kartáčku pomoci dentální hygienistka, aby měl jistotu, že dělá vše opravdu správně. A je velmi pravděpodobné, že díky pohodlnému a rychlému průběhu čištění přimějete obdarovaného, aby si zuby čistil opravdu pravidelně.

Více zjistíte na www.philips.cz/sonicare.

Načítám