Hlavní obsah

Dárky skoro zadarmo? Vyrobte takové, které přinesou štěstí!

Foto: thinkstock

Máme pro vás tipy na netradiční, ale kouzelné dárkyFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký dárek potěší nejvíc? Ten, který vyrobíte vlastníma rukama a přidáte do něj kousek svého srdce. Jak na něj? Připravili jsme pro vás tajemné tipy plné energie a lásky nejen pod vánoční stromeček!

Článek

Všechny ručně vyrobené dárky přenášejí vaši energii. V klidu se tedy posaďte a nechte se inspirovat světem mandal, girland nebo třeba stužek.

Mandala: Vyrobte tu svou!

Chcete předat dál svou osobní energii nebo blízkému vyjádřit, co mu přejete? Zkuste mandaly! Jde o obrazce, mají zpravidla tvar kruhu a střed. Kruh vymezuje prostor, velikost, střed to, co je nejdůležitější. Můžete je kreslit na plátno či papír barvami, pastelkami, fixou, lepit písek, mušle z dovolené, korálky, kukuřici – fantazii se meze nekladou. Výsledek pak stačí zarámovat a darovat – času na to máte ještě do Vánoc dost.

Foto: thinkstock

Namalovat mandalu není nic těžkého, nejde o dokonalost provedení, ale o pocity, které při její výrobě máteFoto: thinkstock

Chcete-li, aby byla přesná, pomůže vám kružítko. Jedno pravidlo tu je: myslete při výrobě na to, co chcete druhému sdělit. To nejdůležitější umístěte do středu a od středu pokračujte dál. Můžete se vrhnout na koláž, záložku do knihy, podložku nebo obrázek na papíře, skle, hedvábí, na tom nezáleží. Střed vyjádříte barvou, tvarem, nechte se unášet srdcem a fantazií, to pravé vás napadne. Pro ty, co chtějí použít do středu právě tvary, přinášíme malý přehled:

  • Kruh definuje prostor:to, co je uvnitř, je chráněné a v bezpečí. Symbolizuje také slunce. Malé kroužky chrání, nebo uschovávají. Mandala s prázdným středem znamená otevřenost.
  • Čtverec: vyjadřuje pevnost a stabilitu, vyváženost čtyř prvků ohně, vody, země a vzduchu. Je váš kruh mandaly ve čtverci, uvnitř čtverce, nebo obojí? Všechno se smí.
  • Trojúhelník:symbolizuje sílu a ukazuje směr. Trojúhelník se špičkou dolů symbolizuje ženský princip, se špičkou nahoru princip mužský. Otočíte trojúhelník ke středu, nebo naopak? Možná ho umístíte do celého kruhu s vrcholy po obvodu.
  • Srdce: je symbolem lásky mezi dvěma osobami. Spousta srdíček v kruhu a nic víc? Proč ne.
  • Spirála: je symbol cesty. Je také znakem pro nekonečno a neustálý rozvoj. Spirály zatočené doprava, po směru hodinových ručiček, mají pozitivní směr a značí rozvoj. Spirály zatočené doleva mají význam opačný, ruší něco, co tu již bylo.
  • Kříž: znamená rovnováhu protikladů, také nezlomnost člověka. Rozdělili jste kruh křížem na čtyři části? Čím a jestli vůbec je vyplníte? Možná máte kříž jen v jednom kroužku, rovnováhu otevřené možnosti.
  • Hvězda: je ocenění jedinečnosti individuality. Početnější malé hvězdy vyjadřují hodně možností, hodně dílčích cílů.

Nepovedla se mandala? Nelíbí se vám? Je možné, že vyjádřila něco z vás, co za moc nestálo a už je to venku a pryč. Prostě ji vyhoďte. Dejte jen na celkový dojem, jak na vás působí. Nejraději byste si ji nechali? Asi se stala spíš dárkem pro vás, nechte si ji a udělejte další.

Foto: thinkstock

Zvolte barvy, které jsou vám blízkéFoto: thinkstock

Co dalšího vyrobit?

Máte doma, anebo seberete po cestě kamínek a cítíte, že je to „ten pravý“ pro druhého? Dejte mu ho pro štěstí. Můžete si vyhrát: dát ho do obalu z drátků a udělat z něj rybičku, bonbon, stojánek... budete-li na druhého myslet, ten nejlepší nápad přijde sám.

Nebo zkuste girlandu, která by měla přinést spoustu peněz. Dělá se tak, že okopírujete tvar mince, vystřihnete je a navléknete na provázek. Ten se zavěsí do okna nebo na stromek a sundavá se na Tři krále, aby kouzlo fungovalo.

Jiná kouzelná ozdoba se dělá ze stužek. Na tu potřebujete devět hedvábných stužek, tři červené pro lásku a vášeň, tři žluté pro peníze a tři zelené pro zdraví. Počet devět je pro kouzlo. Ze stužek upleťte cop a darujte blízkým. Ti si ho zavěsí na stromeček. Přání, vpletené do copu, se splní.

Podělte se s námi o své tipy a zkušenosti s výrobou dárků!

Reklama

Související témata:

Načítám