Hlavní obsah

Dělejte to po francouzsku!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Francouzská manikůra je velmi svůdná.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože dnešní nehtová móda nabízí spoustu trendů, jakými jsou speciální zdobení lůžek různými třpytkami, samolepkani, kamínky a dalšími ozdobami, klasikou číslo jedna zůstává francouzská manikúra.

Článek

Chcete, aby vaše nehty připomínaly svůdné ruce hollywoodských hereček a modelek? Naše rady jsou tu pro vás.

První kroky

Nejdůležitější je připravit nehty, které by v tomto případě měly mít spíše hranatý tvar. Pokud přesto nedosahují takové délky, aby se do požadovaného tvaru daly vypilovat, nevadí. Nehtová lůžka by měla být odmaštěná a zbavená jakéhokoliv laku. Bezacetonový odlakovač proto použijte, i když jste nehty v poslední době vůbec neměla nalakované.

Kůže jako šarpej

Přerostlá kůžička je nejen nepraktická, ale i nevzhledná. Názory na její odstranění se různí. Pokud nemáte po ruce takzvané pomerančové dřívko, kterým se kůže zatlačuje směrem dovnitř nehtu, odstřihněte ji. Pozor si ale dejte na to, aby nůžky byly naprosto čisté, dezinfikované a také ostré. Toto místo u bílého lůžka je velmi citlivé a zanícené záděry bolí a špatně se hojí.

Každý chvilku tahá pilku

Aby lak co nejdéle vydržel, nehtové lůžko by mělo být zbaveno jakýchkoliv nerovností. Nejideálnější je použít lešticí pilník, který většinou obsahuje čtyři vrstvy podobné smirku. Postupujte podle očíslování od nejdrsnější až k nejjemnější vrstvě, která dodá závěrečný lesk. Teď jsou vaše nehty připraveny na nánosy laku.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Barevný lak se na francouzskou manikúru nehodí.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Lakování

Jako základ použijte podkladový lak. Je bezbarvý, připraví lůžko na další vrstvy a zároveň ho zpevní. Teď nastává fáze nejpracnější a tou je práce s bílým lakem. Pokud nepoužíváte pomocné lepicí šablonky, budete se muset hodně snažit, aby se vám třesoucí se rukou zadařilo vykreslit rovnou tenkou linku. Všechno chce ale cvik a časem se pro vás tato záležitost stane rutinou. Speciální laky mají i mírně seseknutý štěteček, se kterým je vykreslení horizontální linky hračkou. Stačí jeden plynulý tah, případné chyby odstraníte vatovou tyčinkou lehce namočenou v odlakovači. Po jeho úplném zaschnutí přetřete celý nehet lehce narůžovelým lakem i přes bílé konečky. Na závěr můžete opět použít bezbarvý lak, který dodá závěrečný lesk.

Jak jsme již uvedli, nejjednodušší je zakoupit kompletní sadu na francouzskou manikúru, ale můžete si i sami sestavit své favority. Narůžovělý lak lze vyměnit za béžový nebo duhový. Nezapomínejte však na pravidlo, že by laky měly být stejné značky.

Francouzská manikúra je stálice a oblíbenkyně u většiny žen bez ohledu na jejich věk. Je milována pro svou čistotu a přirozenost. Blízká jí je i takzvaná americká manikúra, jejímiž charakteristickými znaky jsou jemnější přechody mezi barvami.

Reklama

Načítám