Článek
Informace o receptu
- snadné
- 1 hodina
- 4 osoby
- levné
Použité ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 125 g másla
- 1 hrnek cukru
- 1 vejce
- 150 g tvrdých bonbonů
Návod k přípravě
Máslo s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte vejce a dobře zašlehejte. Pomalu přidejte mouku se solí a práškem do pečiva. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice alespoň na hodinu. Poté těsto vyválejte na cca 3mm silný plát, vykrojte požadované tvary, přeneste na pečicí papír a do každého tvaru udělejte otvor. Bonbony nasekejte na malé kousky a nasypte do vnitřního otvoru sušenek tak, aby více méně důlek pokryly. Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 10 - 15 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou. Pokud se v bonbonech dělají bublinky, jak zchladnou, zmizí. Vychladlé bonbony budou opět tvrdé. Můžete je ozdobit cukrovým zdobením a posypat kokosem.