Hlavní obsah

Dnes peče Lenka: Zasklené cukroví

Foto: Lenka Philippová

Zasklené cukrovíFoto: Lenka Philippová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden spolu s vámi peče celá naše redakce! Po Michalovi a Andrejce se o své oblíbené cukroví podělila naše kolegyně Lenka! Zasklené cukroví je snadné a přitom velmi efektní! Přidejte se k našemu pečení a vyhrajte super ceny od Alza.cz!

Článek

Informace o receptu

  • snadné
  • 1 hodina
  • 4 osoby
  • levné

Použité ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 125 g másla
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vejce
  • 150 g tvrdých bonbonů

Návod k přípravě

Máslo s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte vejce a dobře zašlehejte. Pomalu přidejte mouku se solí a práškem do pečiva. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice alespoň na hodinu. Poté těsto vyválejte na cca 3mm silný plát, vykrojte požadované tvary, přeneste na pečicí papír a do každého tvaru udělejte otvor. Bonbony nasekejte na malé kousky a nasypte do vnitřního otvoru sušenek tak, aby více méně důlek pokryly. Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 10 - 15 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou. Pokud se v bonbonech dělají bublinky, jak zchladnou, zmizí. Vychladlé bonbony budou opět tvrdé. Můžete je ozdobit cukrovým zdobením a posypat kokosem.

Reklama

Související témata:

Načítám