Hlavní obsah

Dnes slaví všechny děti. I ty vaše!

Foto: Thinkstock

Připravte dětem hezký sváteční denFoto: Thinkstock

Reklama

Je 1. června, tedy dnes slaví svátek všechny děti! Jak stráví dnešní odpoledne ty vaše? Možností je spousta! Vezměte je na pohádkovou oslavu do Bíliny, na výlet do ostravské ZOO, za zábavou do brněnské Vaňkovky nebo do olomouckého aquaparku… I když ty největší akce proběhly už o víkendu, stále je z čeho vybírat. Zde je hitparáda těch nej!

Článek

Vezměme to pěkně od západu k východu:

Vzhůru do Plzně

Na plzeňském náměstí Republiky je na 1. června přichystáno odpoledne nabité soutěžemi a zábavnými atrakcemi. Nevybouřené ratolesti se mohou sklouznout po obří nafukovací skluzavce, zaskákat na trampolínách nebo vyzkoušet balonkovou poštu. K tomu je připraveno několik pěveckých, tanečních a divadelních vystoupení a pro ty nejmenší i pohádka Není drak jako drak. V 16.00 na náměstí vystoupí zpěvák Zbyněk Drda.

Pohádková Bílina u Teplic

Areál DDM Bílina v Ústeckém kraji se 1. června v 15.30 promění v pohádkovou říši, ve které nebude chybět skákací hrad, koně, perníková chaloupka, lov zlatých rybek, přebírání hrachu místo Popelky, slalom čarodějnic, loupežnické střílení nebo závod v sedmimílových botách. Těšit se můžete i na výtvarné dílny, ve kterých si za drobný poplatek můžete něco vyrobit a odnést domů. Za 20 korun si děti na začátku pořídí speciální lístek, do kterého budou na jednotlivých stanovištích dostávat razítka. Podle jejich počtu si pak ve speciálním stánku vyberou své výhry. (www.ddmbilina.cz)

Foto: lanackladno.cz

Lanovou dráhu si děti oblíbilyFoto: lanackladno.cz

Lezení v Kladně

Pokud už v mládí holdují vaše děti adrenalinu, zajeďte s nimi do lanového parku Sambar do Kladna. „Na 1. června jsme pro všechny děti připravili 50% slevu na vstupné,“ prozrazuje organizátor Václav Kverka. V parku najdete 15 nízkých překážek vhodných pro děti, na kterých si celý den mohou zdokonalovat své lezecké dovednosti. Pokud měří nad 140 cm, určitě si rády s vámi projdou i těžší vysoké překážky, kterých je celkem 40. Pro všechny návštěvníky bez rozdílu věku doporučujeme i 3 speciální adrenalinové skoky, které vás přijdou na 100 Kč. (www.lanackladno.cz)

Do Staré čistírny za překvapením

Zajímavá nejen pro chlapce, ale i pro mladé slečny může být prohlídka Staré čistírny odpadních vod v Praze. Muzeum připravilo od 10 do 18 hodin speciální ekologickou akci, při které se mohou naši potomci formou her dozvědět něco více o vodě a dokonce i indiánech (protože ti se k vodě prý chovali vždy šetrně). Malí zájemci o modelářství si mohou na místě vyzkoušet také lepení papírových modelů. (www.staracistirna.cz)

Do Vondrova na koně

Jihočeský kraj láká na Den dětí v sedle. V Jezdeckém centru Vondrov nedaleko Hluboké nad Vltavou je připravena tradiční akce pro milovníky koní. Letos se bude nést v pohádkovém duchu. Na jednotlivých stanovištích budou malí závodníci sbírat kouzelné korálky. Ukázku svého umění předvedou i místní hasiči a samozřejmě nesmí chybět ani možnost svézt se na velkých i malých koních. (www.vondrov.cz)

Foto: vesela-kavarna.cz

Ve Veselé kavárně si užijí malí i velcíFoto: vesela-kavarna.cz

Nuda v Brně? Rozhodně ne!

Na odpoledne plné zábavy láká brněnská Veselá kavárna. Od 15.00 do 18.00 pořádá Den dětí u Slévárny Vaňkovka (divadlo Koráb). Veselé atrakce najdete jak uvnitř v divadle, tak i před ním (mezi Vaňkovkou a Wannieck Gallery). Nebudou chybět ani soutěže, zbrusu nová představení ani magická pohádková stezka. Unavení rodiče si budou moci odpočinout v improvizované kavárně. Vstupné činí 40 Kč. (www.vesela-kavarna.cz)

Za koupáním do Olomouce

Na Mezinárodní den dětí slaví své první narozeniny i nový olomoucký aquapark. Děti zaplatí za vstupné od 14.00 odpoledne až do zavírací doby pouze 1 Kč (ostatní návštěvníci 130 Kč). Jsou připraveny vodní soutěže, taneční vystoupení, žongléři, adrenalinová bike trial show a v případě hezkého počasí i beach volejbal. Těšit se můžete také na skákací hrad, aquazorbing a „sportíky“ s mini-trapolínkami a mini-koly. (www.aqua-olomouc.cz)

Zvířátka v Ostravě

V 9 hodin ráno vyroste v areálu ostravské ZOO pohádkový les. Na malé caparty vedle živých zvířat čekají zvířecí vystřihovánky, soutěže nebo malování na obličej. V jednotlivých disciplínách mohou prokázat, že zvládají i některé dovednosti zkušených šelem! Vstupné na akci je 60 Kč, každé „malé člověčí mládě“ dostane malý dárek.

Máte i vy tip na zajímavou akci na Mezinárodní den dětí? Přidejte ji do komentářů v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám