Hlavní obsah

Do postele hned, či později?

Foto: shutterstock.com

V posteli mohou nastat trapné situaceFoto: shutterstock.com

Reklama

Nemáme to lehké ani vy, ženy, ani my, muži. Pomiňme nevěry, u těch je asi zbytečné ztrácet čas. Hovořme o situaci, kdy se potkají dva lidé, kteří čas mají a hledají vážně. Padnou si do oka. Nadšeně spolu propovídají či protančí večer. Sluší se ale zvolit hned napoprvé postelovou koncovku?

Článek

Neznám univerzální recept

Což o to, s pojmy „slušet“ či „neslušet“ se vypořádávaly spíše naše maminky a babičky. V dnešní době si s tím lámat hlavu nemusíme. Za sex na první schůzce se ani nekamenuje, ani neodsuzuje, je to jev běžný a normální. Ptejme se tedy spíše, jaké důsledky může mít kvapný sex pro sotva se rodící vztah.

Pokud očekáváte zcela vyhraněný postoj, zklamu vás. Jsem totiž přesvědčen, že jednoznačný a univerzální správný návod v tomto případě neexistuje. Jistě mnohým dvojicím, které se během jednoho večera do sebe zamilují a vzápětí ulehnou do lože, nemusí rychlý sex způsobit žádnou újmu. Ba zcela naopak. Přesto možná překvapivě, protože z pozice muže, mohu ženám doporučit spíše zdrženlivost.

Hra na dobyvatele

Ač to pro někoho může znít divně, mnozí muži, kteří se opravdu zamilují, nemají bezprostřední potřebu hned první večer realizovat pohlavní styk. Paradoxně pak velmi často dochází k situaci, kdy na sebe přebíráme role, které nám nejsou vlastní. Muž po vzoru drsných filmových dobyvatelů o sex usiluje jen z toho důvodu, že je přesvědčen, že se tato role od něho očekává. Žena, které je muž sympatický, ale sama by dala také vývoji vztahu více času, pak souhlasí z obavy, že muže odmítnutím ztratí. A právě takovýmto dvojicím hrozí jistá nebezpečí.

Citlivý muž může selhat

Potká-li citlivější muž svoji femme fatale, osudovou ženu, dějí se s ním strašné a nevysvětlitelné věci. Obrovsky mu na té ženě záleží. Ví, že si nesmí dovolit zklamat, a tato zodpovědnost jej svazuje. Ano, nejsou jen ženy, jsou i muži, kteří potřebují „trochu více času“. Senzitivní, silně citově angažovaný muž tedy ke své hrůze může zjistit, že nefunguje, jak by měl, přestože je zdravotně zcela v pořádku, a dokonce leží v posteli se ztělesněným snem. Následný úděs partnerky pak pramení z obavy, že není pro muže dostatečně vzrušující. Nejsou-li partneři dostatečně poučeni a nemají-li dostatek sdílnosti, aby si tuto prapodivnou situaci pravdivě ozřejmili, oboustranný zmatek a zklamání může vést i k tomu, že od sebe odběhnou navždy.

Foto: shutterstock.com

Na sex musí mít chuť oba partneřiFoto: shutterstock.com

Prudérně vychovaný muž rychlý sex neocení

Jsou muži, kteří nemají úctu k ženám, které jsou hned při první příležitosti povůli. Jsou vychováni tak, že ta pravá žena pro život nesmí být snadnou kořistí. Pro nikoho, tedy ani pro ně. Samozřejmě to ženě nepoví. Naopak příležitost využijí, ale tuto ženu ihned přeřadí z kategorie vhodné pro vážné seznámení do kategorie na jedno použití. Tito muži už nezavolají, i když slíbí, že zavolají.

Hostina, nebo žranice?

Co mohu bezpečně za mužskou polovinu tvorstva garantovat, je to, že pokud muž o ženu skutečně stojí, nikdy se jej odmítnutím sexu hned první večer nezbavíte. Naopak. Nic neposílí více touhu muže, než nedostupnost. Netrvá-li pak nadbytně dlouho, rozumný muž vaši zdrženlivost nejen pochopí, mnohý i ocení.

Nepokládejme za staromilské a nemoderní, uděláme-li si z počátku našeho vztahu hostinu, kde se servíruje, jí a pije pomalu, kde se každé sousto a každý doušek vychutnává. Vždyť právě na to krátké období, kdy se k něčemu moc hezkému schyluje, často nejraději vzpomínáme. Avšak nic proti překotným žranicím a pijatykám, tedy v případě, že se sejdeme v tak odolné sestavě, že nám to neublíží.

A jak jste to měla s vaším milým vy? Šlo o žranici, nebo decentní hostinu? Jste pro hned, nebo později? Napište nám své názory na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám