Hlavní obsah

Znamení zvěrokruhu jako svatební hosté

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatby se po loňském útlumu dávají znovu do pohybu. Pokud i vy veselku plánujete, určitě také myslíte na své svatební hosty. Jak budou svatbu prožívat? Možná vám napoví náš horoskop.

Článek

Jedni svatby milují, druzí na ně vyrazí jen z donucení. Někdo roztancuje všechny přítomné, jiný se spíš snaží vyhnout nutnosti seznamovat se s cizími lidmi a za celou oslavu promluví sotva půl slova. Kdo se vrhne na bufet, kdo bude škudlit na svatebním daru a kdo lpí na dodržení všech svatebních tradic? Znamení zvěrokruhu vám prozradí, co můžete od jednotlivých hostů na svatbě čekat.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berany svatby baví… chvíli. A pak přestanou. Jako vlastně všechno. Berani jsou prostě trochu jako děti, a pokud pro ně nevymýšlíte program a zábavu, brzo se začnou nudit. Dlouhé celodenní vysedávání a tlachání není pro ně. Na svatbách tedy většinou vyzkoušejí všechno, co se dá, tráví volné chvíle ve fotokoutku, pouštějí se do nejrůznějších výzev a píšou střelené vzkazy do svatební knihy hostů. Rozhodně ale po nich nechtějte, aby se přesně drželi všech aktivit na programu, Berani v tomhle potřebují aspoň trochu volnosti.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci  si na svatbách rozhodně intenzivně užívají hostinu, která bude pravděpodobně jejich největším zážitkem. Pokud něco nesnáší, jsou to svatby kolem poledne, které znamenají, že musí s kručícím břichem protrpět obřad a pak ještě dost dlouhou dobu, než všichni konečně zasednou k nějakému občerstvení. Kromě toho patří mezi největší šetřílky a škudlily zvěrokruhu a dost často šetří i na svatebních darech – ne, že by nedonesli žádný, ale určitě nebude největší, který dostanete.

Foto: AF-Photography, Shutterstock.com

Čekání na hostinu je pro Býky utrpenímFoto: AF-Photography, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců hodně záleží na tom, jak se daný den zrovna vyspí – jednou můžou být na svatební párty ve svém živlu, jindy se ale sotva zdrží na obřad a už zase mizí. Často to bývají právě Blíženci, kteří na svatbě rozpoutají velkou hádku na libovolné kontroverzní téma, protože mají zkrátka svoje názory a nebojí se je zdůraznit před kýmkoli, klidně se pohádají s nevěstinou babičkou, žádný problém. Kromě toho ale můžou pomoci s řešením nejrůznějších zádrhelů, protože jejich schopnost komunikace je skoro magická.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci milují rodinná setkání, a tedy i svatby. Budou to právě oni, kdo stráví několik hodin povídáním s neoblíbeným strýčkem, který bude posléze přísahat, že to byl nejpovedenější den v jeho životě. Kdo bude po půlnoci v kole roztáčet babičku, která ještě včera přísahala, že ji ty bolavé nohy rozhodně neunesou. Kdo uklidní všechny rodinné spory ještě před tím, než vůbec mají šanci vzniknout. Raci se taky budou nejvíc dojímat a pronášet zahanbující, uslzené proslovy, ale všechno, co vám poví, bude od srdce.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi svatby nesnášejí úplně dobře – pokud tedy nejde o jejich vlastní. Jak je známo, zbožňují pozornost – a na svatbě jsou bohužel světla reflektorů upřená jinam. A tak se promění v ta největší párty zvířata, budou si uzurpovat mikrofon na karaoke a předvádět na parketu kreace, jaké svět neviděl. Kromě toho jsou také skvělí dárci – jejich svatební dar bude obrovský a překvapivý, nehledejte za ním však žádné postranní motivy. Lvi prostě jen umí být velice velkorysí a dělat lidem radost je baví.

Foto: Roman Chazov, Shutterstock.com

Když se Blíženec špatně vyspí, bývá pro něj svatba utrpenímFoto: Roman Chazov, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jestli chcete organizaci svatby na někoho pokud možno přehodit a spolehnout se, že to celé dopadne dobře a všechno proběhne tak, jak má, Panny jsou jasnou volbou. Jejich dovednosti jsou legendární a dokážou opravdu zázraky. Pokud vám už svatbu nepřipravují, rozhodně vyřeší všechny krize, které v den nastanou, od politých šatů přes zničený dort až po ztraceného fotografa. Vždycky mají v rukávu nějaký trik, kterým všechno napraví, jejich kabelka obsahuje všechno, po čem byste na svatbě mohli zatoužit – od ibalginu přes náhradní silonky po kondomy.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy budou rozhodně nejkrásněji oblečeným hostem, který svůj outfit perfektně sladí s celkovým tématem svatby a uchvátí pohledy všech okolo. Váhy zbožňují romantiku, na svatbě jsou tak ve svém živlu, baví je nasávat city prosycenou atmosféru, a pokud jsou single, tak i pobláznit hlavu všem přítomným. Užívají si tanec, užívají si komplimenty a druhý den všichni shání jejich číslo. Pokud potřebujete pomoc s přípravou výzdoby a květin, obraťte se právě na ně, Váhy na tohle mají oko.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry jsou svatby trochu noční můrou – obrovské setkání lidí, kteří otevřeně oslavují lásku a dávají najevo své emoce? Ó hrůzo! Většinou si spíš najdou nějaký tišší kout, kde všechno v klidu přečkají. Často však bývají připravení na všechno, co se může pokazit, takže mají po kapsách leckterou užitečnou drobnost a umí zachránit situaci. A pozor, speciální umění – pokud dostanou nevěsta či ženich strach a začnou zpochybňovat svou touhu se vůbec vdát či oženit, nikdo je nesrovná do latě tak dobře jako právě Štíři.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Pokud jsou single, stávají se z nich maximálně okouzlující bytostiFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci svatby milují, baví je ta pospolitost a množství hezkých okamžiků, ke kterým na svatbách dochází. Rádi se seznamují a mají přirozené nadání stmelovat všechny lidi kolem sebe, velmi nenásilně a pohodově. Právě oni budou nejspíš na svatbě usmiřovat všechny třenice a házet ostatní do pohody, když se náhodou něco vyhrotí. Kromě toho vymyslí nejednu bláznivinu, soutěž či hru a jsou celkově pro jakoukoli špatnost. Pokud máte pocit, že zábava stojí, zkuste poprosit o nápravu právě je.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou bezesporu „ti přes tradice“, takže se připravte, že je nejspíš i na svatbě budou vymáhat. Vyplácení nevěsty, rozbíjení talířů, společné krmení se polévkou a krájení dortu, házení kytice, svlékání podvazku zuby nebo obtěžkání ženicha chomoutem, to všechno považují za nezbytnou součást rituálu – a nejspíš nepomůže ani vaše prosba, pokud si tradiční žertíky na svatbě nepřejete. Připravte se, že si na vás něco takového nachystají, ať vás to úplně nezaskočí, když to budete čekat, lépe se s tím vypořádáte.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři obvykle bývají ti, kdo na svatbě vydrží vzhůru až jako úplně poslední a až do brzkých ranních hodin tančí, zpívají a baví se na plné pecky. A vlastně k tomu moc nepotřebují ani nikoho jiného. Vodnáři nejsou klasičtí baviči, kteří rozhýbou celou společnost, ale mají v sobě jakousi nespoutanost, energii a svobodu, která často lidi kolem nakazí, a tak, vlastně bezděčně, party pořádně rozjedou. Navíc od nich nejspíš nečekejte, že by se výrazně podřídili předepsanému dress codu, žijí si tak trochu po svém.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pokud potřebujete kreativní duši, která vymyslí, jak vaše hosty zabavit, když párty vázne, Ryby jsou tu právě pro vás. Jejich fantazie je sázkou na jistotu a jistě mají po ruce pár svatebních her, které rozproudí dění. Stejně tak není nikdo lepší na foukání bolístek a vylévání srdíčka – emoce jsou na svatbách vždycky rozjitřené a Ryby umí tak dobře soucítit. V neposlední řadě jsou ochotné pro nevěstu udělat vlastně cokoli, aby jí ulehčili – přinesou, podrží, zařídí, vypůjčí, srovnají a zorganizují, někdy ani nemusíte říkat.

Související témata:

Načítám