Hlavní obsah

Doba ledová 3: Vzhůru za dinosaury!

Foto: bontonfilm.cz

Mamuti Many a Ellie čekají potomkaFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letech čekání jsme se konečně dočkali. Již třetí pokračování úspěšné animované série Doba ledová vtrhává počátkem července do českých kin. Ale pozor, tentokrát zapomeňte na sníh! Naši přátelé se totiž ocitnou v gigantické říši dinosaurů. Tam na ně čekají nová nezapomenutelná dobrodružství. Tak tedy vzhůru za dinosaury!

Článek

Vzpomínáte si ještě na Mannyho z prvních dvou dílů Doby ledové? Mamuta, který si myslel, že na světě zůstal jako poslední svého druhu? Nejen díky svým přátelům, šavlozubému tygru Diegovi a bláznivém lenochodu Sidovi, našel skutečnou lásku - mamutici Ellie. Také si ještě určitě pamatujete na krysoveverčáka Scrata a jeho životní lásku - žalud, který mu kvůli nekončící sérii nešťastných náhod neustále uniká. S těmi všemi a i dalšími novými hrdiny se setkáme ve třetím pokračování Doby ledové, animáku, jehož první díl poprvé ovládl plátno už před sedmi lety.

Nový příběh začíná již tradičně v krajině pokryté sněhem. Mamut Manny společně se svou ženou netrpělivě očekávají radostnou událost - příchod prvního potomka. Kvůli tomu jejich nejlepší kamarád lenochod Sid znejistí. Bude stále ještě považován za člena mamutí rodiny, nebo jeho místo zaujme nový potomek? Sid nemůže nechat nic náhodě, a proto se rozhodne, že si založí rodinu vlastní.

Foto: bontonfilm.cz

Co se vylíhne ze Sidových vajec?Foto: bontonfilm.cz

No jo, jenže kde hned vzít manželku a nekrást? Sid náhodou narazí na tři vejce, začne je zahřívat a zanedlouho se z nich vylíhnou tři malí dinosauři. A hurá, považují Sida za svou matku! Jenže to se ani trochu nelíbí jejich skutečné matce, dinosaurce rodu T-Rex. A tak čapne své děti i Sida a vrací se do podzemní říše - obrovského světa dinosaurů. Tam se posléze vydávají Manny s rodinou i Diegem, aby svého kamaráda zachránili...

I krysoveverčák Scrat zažije nový příběh. Hned na začátku třetího dílu totiž vedle vytouženého žaludu najde i krysoveverčici Scratte. Bude tedy muset absolvovat Sofiinu volbu: Má radši svůj nedosažitelný žalud, nebo šťabajznu Scratte?

Tvůrci chtěli ukázat dinosauří říši trochu jinak než všechny ostatní filmy. Rozhodli se divákovi nabídnout něco neobvyklého, a proto si vymysleli nové dinosauří druhy. I jejich skřeky měly vyznít mnohem strašidelněji než v jiných filmech. Předlohou pro tvorbu zvuků dinosaurů byly použity nahrávky slonů a velbloudů v Africe a Thajsku.

Doba ledová 3 slibuje zábavu pro celou rodinu. V některých kinech si budete moci film vychutnat i v 3D kvalitě. Oslavte s dětmi začátek prázdnin novou pohádkou. V naší soutěži můžete navíc pro své děti vyhrát jedno z deseti triček k tomuto filmu! Soutěžit můžete ZDE. A tady je i malá ochutnávka - krysoveverčák ve filmovém traileru:

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů - premiéra 2. července 2009 Režie: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier Hudba: John Powell Hrají (v českém znění): Jiří Lábus, Zdeněk Mahdal, Ota Jirák, Kateřina Brožová www.dobaledova-3.cz

Reklama

Načítám