Hlavní obsah

Dokonalá kuřecí roláda. Zkuste ji!

Foto: archiv redakce

Martin nás naučí skvělou kuřecí roládu

Čekáte slavnostní návštěvu a chcete se před ní předvést v tom nejlepším světle? Tak to určitě vyzkoušejte náš dnešní kuřecí tip! Není to sice úplná brnkačka, ale s pomocí opravdu názorného videa šéfkuchaře Martina Buška to zvládnete. Čapněte ostrý nůž, vychlazené kuře, notebook do podpaždí a jde se do kuchyně!

Článek

Nejjednodušší a nejrychlejší postup na kuřecí roládu by byl s kouzelnou hůlkou. Stačilo by mávnout, bylo by po večeři, návštěva nadšená a talíře umyté. Pokud magický proutek nevlastníte, nabruste nůž, kupte si vychlazené kuře (jak poznat to dobré a kvalitní se dozvíte v dřívějším díle Školy vaření ZDE), položte ho na prkénko a pusťte si opravdu podrobné video s Martinem Buškem:

Kuře je už krásně vykostěné a maso už vyloženě volá po nějaké lahodné nádivce. Jak si s vykostěným kuřetem poradit dál, aby z něj byla šťavnatá roláda? Pusťte si i pokračování:

Teorii už máte v malíčku, teď ještě ten slibovaný recept!

Na kuřecí roládu s masovou nádivkou pro 4 osoby podle šéfkuchaře Martina Buška budete potřebovat: Kuře o hmotnosti cca 1,2 kg, lžičku soli, 100 g másla, snítku tymiánu, 200 g anglické slaniny, 400 g mletého masa (promíchané vepřové a hovězí), špetku drceného pepře, půl lžičky soli, 2 lžíce pistáciových oříšků

Foto: archiv redakce

Roládu převažte provázkem

Postup: Kuře vykostěte podle návodu na videu a rozložte ho na prkénko. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky, dejte do mísy spolu s mletým masem a vše důkladně promíchejte spolu s lístky tymiánu, vyloupanými pistáciovými oříšky, půl lžičky soli a pepřem.

Připravenou směs rozprostřete na připravený plát vykostěného kuřete a roládu srolujte a převažte tak, jak to Martin ukazuje na videu. Zavázanou roládu pak přendejte do pekáčku (můžete ho vymazat máslem), zalijte trochou vody a přidejte kousek másla. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 60 až 70 minut. Během pečení se neupejpejte a občas roládu přelévejte výpekem, popřípadě ještě trochu podlévejte vodou.

Hotovou roládu podávejte s bramborovou kaší s výpekem.

Dobrou chuť a nezapomeňte přijít i příští středu. Na www.prozeny.cz na vás bude čekat další díl Školy vaření! A pokud si chcete vyzkoušet, jestli byste dnešní roládu zvládli, udělejte si malý test – ZDE!

ynezorPumanzeSaNyknalC