Hlavní obsah

Dokonalé povlečení pro vaši ložnici

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli se zdá, že je ložní prádlo jen takovou samozřejmou součástí ložnice, opak je pravdou. Má velký vliv na kvalitu spánku, proto je třeba ho vybírat s ohledem na konkrétní potřeby každého z nás.

Článek

Povlečenímá v domácnosti důležitou roli. Ovlivňuje vzhled ložnice a významně se podílí na kvalitě našeho spánku. Vždy záleží především na tom, jaký materiál si vybereme. A protože je dnes nabídka lůžkovin opravdu pestrá, pojďme se podívat na ta nejdůležitější kritéria, podle kterých vybírat.

Bavlna je věčná

Zdá se to neuvěřitelné, ale bavlněné povlečení se vykytuje v našich domácnostech již stovky let. Tento oblíbený materiál dosud ještě žádný jiný nepředčil. Jeho měkký povrch je prodyšný a příjemný na dotek a nezaostává ani po praktické stránce, protože dobře absorbuje vlhkost. Nejen hospodyňky ocení jeho snadnou údržbu a poměrně vysokou snášenlivost vůči praní a sušení. Díky vyšší mačkavosti však téměř vždy vyžaduje žehlení.

Bavlněné povlečení Kristýna Duo Exclusive – černá

Dezény, které teď letí

Také v oblasti bytového textilu je paní móda neúprosná a ložní povlečeníjejím vlivům zákonitě podléhá. Trendy na příští rok jsou však zcela jasné, českým ložnicím bude jednoznačně vévodit 3D povlečenís velkoformátovými vzory, jež se vyrábí podle předem určené virtuální předlohy. A tak se snadno setkáte s půvabnými vzory přírody, moří, zvířat či světových metropolí.

Bavlněné povlečení Markéta Duo – červená

Nemačkavý krep

Krepové povlečení není třeba dlouze představovat. V českých domácnostech je populární dlouhou řadu let a nedají na něj dopustit zejména ti, kteří se neradi věnují žehlení. Jedná se o upravenou verzi bavlny s nemačkavým povrchem, pro který je charakteristická střídající se hladká a zvrásněná část látky. I zde se můžete těšit z široké škály rozmanitých motivů.

Netypické velikosti

Standardní set povlečení obsahuje povlak na polštář o velikosti 70 × 90 cm a povlak na přikrývku 140 × 200 cm. Ne každému se ale tato velikost hodí. Například lidé s výškou nad 185 cm již potřebují o 20 cm prodlouženou verzi, kterou v obchodech s povlečením běžně seženou.

Zajásat mohou i zamilované dvojice, které rády spí pod jednou peřinou. Těm je určeno francouzské povlečení, kdy ložní set tvoří dva povlaky na polštáře a jeden na přikrývku o velikosti 200 × 220 cm. Vybere si zkrátka každý.

Nakupujte u spolehlivých prodejců

Drtivá většina Čechů v současné době vyhledává spíše levné povlečení. I přesto, že kvalita vždy stojí o něco víc, u dobrého prodejce nakoupíte velmi výhodně. V internetovém obchodě RodinneBaleni.cz vás čeká opravdu široký výběr produktů, se kterými vám ochotně poradí proškolený personál.

Přejeme šťastný výběr!

Reklama

Související témata:

Načítám