Hlavní obsah

Doplňky, bez kterých se neobejdete

Foto: Ann Christine

Doplňky nemusí být sladěné barevně, ale stylemFoto: Ann Christine

Reklama

Doplňky! Už dávno neplatí, že kabelka, pásek a boty musí být ve stejné barvě. Naopak, zábavné jsou kontrasty či jeden výrazný doplněk, který vynikne mezi ostatními. Jak ale na to, abychom nešláply při výběru vedle, vypadaly skvěle a svému looku dodaly za pár korun ten správný šmrnc, jsme se zeptali stylistky.

Článek

Páskem k dokonalé siluetě

Stejně tak, jako je nepostradatelným doplňkem každé ženy kabelka, měl by být součástí jejího šatníku i vhodný pásek. Ten totiž dokáže rozzářit zdánlivě obyčejný model a také zdůraznit linii ženských boků a tělesných proporcí. Pryč jsou doby, kdy se nosil výhradně v pase.

Pásky na foto zleva: NewYorker, 3x Halens a Ann Christine

Třeba ležérně omotané bokové pásky dělají divy s tunikami, pouzdrovými šaty a skvěle doplňují nízko nošené džíny. Navíc přitáhnou pozornost na nejženštější část vaší postavy, kterou jsou boky. Štíhlou postavu podtrhnete špagetovými tenkými pásky v pastelových barvách, ale nemusíte se bát sáhnout ani po širokých páscích s dominantní sponou. U těch se doporučuje zvolit měkký materiál, aby se vám při sezení pásek přizpůsobil a netlačil. Pokud však máte hodně široké boky a velká prsa, pak raději na tento ozdobný doplněk zapomeňte.

Pásek nemusí barevně ladit s outfitem, ale měl by se k němu typově hodit. „Vyzkoušet můžete například westernový styl, kdy koženou kabelu s třásněmi vkusně doplníte koženým páskem v barvě surové kůže či několika provázky z přírodního materiálu spletenými do jednoduchého copu,“ vysvětluje stylistka Marie Tyburcová z pražského salonu Marion. Navíc kůže je nadčasový materiál, takže takovým páskem nic nezkazíte a vydrží vám léta.

Pásky na foto zleva: nahoře 2x Halens, NewYorker - dole NewYorker

Pásky pro rockerky i romantičky

  • Rockerkám budou slušet pásky pobité cvočky a nýty, které jsou nyní trendy i na botách a kabelkách.
  • Několik řetízků šikovně spojených dohromady také krásně doplní styl drsňačky.
  • Půvab a šarm jemným dívkám dodají takzvané empírové pásky, které se nosí pod prsy v kombinaci se šaty, nebo pásky, které mají místo spony mašli.
Foto: Fler.cz/sandra-batalova

Čelenkou s peřím určitě zaujmeteFoto: Fler.cz/sandra-batalova

Čelenka? Máme tip pro všechny!

Dalším zajímavým doplňkem jsou čelenky, květiny, stuhy a šátky do vlasů. Vyrábí se z nejrůznějších materiálů, jako je bavlněná látka, samet, šifon, kůže nebo flitry či perličky. Jsou zkrátka velice rafinované a hlavně levné, takže si jich můžete pořídit hned několik k různým outfitům.

Nápadnou čelenku si můžete letos dovolit jak do práce, tak na večerní party. Máte ráda praktickou eleganci? Pak zvolte úzkou koženou čelenku s mašlí. Také neuděláte chybu, když si na ples či večírek pořídíte čelenku s peřím. Jen to chce více odvahy a umět takový doplněk nosit. Žádné večerní šaty s ním určitě nezkazíte. Výborně se také hodí k retro stylu. Nyní se móda inspirovala 60. léty, takže čelenka s peřím doladí i vaše pouzdrové minišaty.

Čelenky na foto: zleva nahoře - NewYorker, 2x Ann Christine, dole - NewYorker

Krásně vypadají také čelenky s mašlí a to nejen v rozpuštěných vlasech, ale i v kombinaci s culíkem a patkou či ofinou.Velmi originální budete, jestliže si pořídíte čelenku s kousky řetízkového železa. Pro rockový look jako stvořené. Dáváte-li však přednost romantice, určitě si vyberete v široké nabídce květinových motivů různých barev i tvarů.

Na foto zleva: náramky - 2x Halens, NewYorker - rukavice NewYorker

Šperky jako „cvočkovaná“ elegance

Náramky i ozdoby na krk jsou letos v módě výrazné a masivní. Mohou být jednobarevné, ale i vícebarevné. „Mějte však na paměti, že náramek přitahuje pozornost, proto zvažte, zda takový doplněk nosit, pokud jste majitelkou poněkud kratších či silných rukou. V tomto případě volte raději tenké a nenápadné náramky, které vaši ruku opticky zjemní,“ radí Marie Tyburcová. Velké náramky i přívěšky na krk pak nechte vyniknout k jednodušším modelům. Opět letí různé cvočky a nýty ve spojení se surovou kůží.

Nechaly jste se inspirovat našimi tipy a už jste si vyhlédly ten pravý doplněk pro vás? Pochlubte se, který to je?

Reklama

Související témata:

Načítám