Článek
Postup
01.
Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mouku s kypřicím práškem, olej, tuhý sníh z bílků a smícháme. Těsto dáme na vymazaný, moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 30 minut.
02.
Máslo utřeme s cukrem. Ze 2 balíčků vanilkového pudinku a půl litru mléka uvaříme pudinkovou hmotu. Necháme ji vychladnout ve vodní lázni se studenou vodou, často mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Postupně přimícháme utřené máslo s cukrem a nakonec vaječný likér.
03.
Krémem potřeme vychladlý korpus rozkrojený na dvě poloviny. Korpus složíme. Máslo necháme povolit a rozmícháme se 4 lžícemi cukru do hladkého krému. Dort jím potřeme ze všech stran, aby byl hladký a dáme ztuhnout na chvíli do lednice.
04.
Potahovací hmotu vyválíme na 3 mm silný plát a dort potáhneme. Cukr smícháme s medem do husté hmoty, obarvíme barvami a přes šablonu natíráme na potahovací hmotu. Šablony můžete použít i dětské obkreslovací z papírnictví.