Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Aktualizováno

Máte šikovné ruce? Čeká vás narozeninová oslava? Nebojte se pustit do cukrářského díla!

1 hod., 20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Těsto
  • 6 ks žloutků
  • 200 ml oleje
  • 6 lžic cukru moučka
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 6 ks bílku
Náplň
  • 150 g másla
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 200 ml vaječného likéru
  • 500 ml mléka
  • 150 g cukru moučka
K dohotovení
  • 500 g potahovací hmoty
  • 250 g másla
  • 10 lžic cukru moučka
  • 1 lžíce medu
  • 2 g potravinářského barviva
Článek

Postup

01.

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mouku s kypřicím práškem, olej, tuhý sníh z bílků a smícháme. Těsto dáme na vymazaný, moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 30 minut.

02.

Máslo utřeme s cukrem. Ze 2 balíčků vanilkového pudinku a půl litru mléka uvaříme pudinkovou hmotu. Necháme ji vychladnout ve vodní lázni se studenou vodou, často mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Postupně přimícháme utřené máslo s cukrem a nakonec vaječný likér.

03.

Krémem potřeme vychladlý korpus rozkrojený na dvě poloviny. Korpus složíme. Máslo necháme povolit a rozmícháme se 4 lžícemi cukru do hladkého krému. Dort jím potřeme ze všech stran, aby byl hladký a dáme ztuhnout na chvíli do lednice.

04.

Potahovací hmotu vyválíme na 3 mm silný plát a dort potáhneme. Cukr smícháme s medem do husté hmoty, obarvíme barvami a přes šablonu natíráme na potahovací hmotu. Šablony můžete použít i dětské obkreslovací z papírnictví.

Reklama

Související témata:

Načítám