Hlavní obsah

Dost pomluv! Víme, kolik času ženy opravdu tráví v koupelně

Foto: Thinkstock

Ženy a čas strávený v koupelně. O tom kolují celé legendyFoto: Thinkstock

Reklama

Okupujeme koupelnu, trávíme v ní dlouhé hodiny, a pak se ještě nakrucujeme u zrcadla. Vyjít z bytu včas je prý se ženou nemožné. To tvrdí muži. Vážně? Netráví nakonec oni v koupelně víc času než ženy?

Článek

Je to taková obecná představa. Žena, která se každé ráno minimálně na hodinu (spíš víc) zavře do koupelny, myje se, fénuje si vlasy, líčí se a vůbec absolvuje řadu zkrášlovacích procedur, než vyrazí do světa. Spíš to ale vypadá, že tuhle fámu rozšiřují muži, aby zamaskovali to, že oni v koupelně tráví možná víc času než jejich drahá polovička.

Hodina v koupelně? Kéž by

Za běžného provozu je pro většinu žen luxus, když mají na koupelnové radovánky po ránu tak třicet minut.

„Třicet minut si vždycky vyhradím, ale nakonec se stejně musím spokojit tak se čtvrthodinkou. Tahám děti z postele, dělám jim snídani, kontroluji tašku do školy, nakonec do sebe chrstnu vystydlé kafe a stihnu si tak maximálně stáhnout vlasy do culíku a namalovat si řasy,“ líčí sedmatřicetiletá Kristýna. A víte, co celou tu dobu dělá její muž? Na záchodě si čte noviny, přičemž sportovní rubriku dolouská v teplé vaně!

Mýtus o hodinách strávených v koupelně vyvrací i osmadvacetiletá Zuzka. „Mně v tom nebrání děti ani žádné jiné povinnosti, ale moje vlastní lenost. Dávno jsem vzdala snahy vstát třeba o půl hodiny dřív, abych si mohla vyfoukat vlasy. Stejně vždycky, když mi zazvonil budík, posunula jsem ho, protože každá minuta v posteli navíc je pro mě rozhodně přínosnější než luxusní účes,“ směje se Kristýna.

Foto: Thinkstock

Většina žen se zvládne nalíčit během chvilkyFoto: Thinkstock

Koupelnová prodloužená

Pravda je, že občas ženy v koupelně a před zrcadlem tráví o něco delší čas. Důvodem jsou ale výjimečné události, jako návštěva divadla, plesu, večírku a podobně.

„Přiznávám, že příprava na takovou událost mi zabere klidně i hodinu a půl. Ale zase je v tom všechno. Umytí a vyfoukání hlavy, depilace, nalakování nehtů, líčení, oblečení, prostě kompletní přeměna v krásku,“ směje se třicetiletá Magda. A na svou obranu dodává, že jejímu partnerovi příprava na stejnou akci zabere jen o něco méně času. „Jen výběr kravaty mu trvá tak čtvrt hodinky. K tomu se holí, pak si vousy zastřihává, geluje vlasy. Rozhodně není hotový za deset minut, jak pánové rádi říkají,“ tvrdí Magda.

A jak je to s koupelnou u vás doma? Kdo v ní tráví nejvíce času?

Reklama

Načítám