Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete drobenkové koláče? Vyzkoušejte náš dnešní tip na koláč s ovocem a perníkovým kořením. Tato originální variace vás příjemně překvapí.

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 1 lžička kypřicího prášku do perníku
    1
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g másla
    7
  • 400 ml bílého jogurtu
    7
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml zakysané smetany
    7
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • 5 ks jablek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek do perníku, cukr a máslo a vytvořte drobenku.

02.

Zhruba tři čtvrtiny množství rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dlaní vše trochu přitlačte.

03.

V míse propojte jogurt, med, smetanu a pudinkový prášek a náplní zakryjte spodní drobenkovou vrstvu.

04.

Jablka nakrájejte na půlměsíčky a narovnejte je po celé ploše koláče. Zasypte zbytkem drobenky a dejte do trouby na 35 minut péct při 180 stupních Celsia.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie18 292,78 kJ
Bílkoviny59,16 g
Tuky217,31 g
Sacharidy532,99 g
Sůl2,4 g
SAFA110,25 g
Vláknina26,29 g
Cukry292,12 g
Související témata:

Načítám