Hlavní obsah

Druhy kabelek: Vyberte si tu nej!

Foto: Bandolera

Kabelky jsou základním dámským doplňkemFoto: Bandolera

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu do práce, druhou na party, třetí do města… Jen my ženy pochopíme, proč se nedokážeme spokojit s jednou, univerzální kabelkou. Jste zrovna ve fázi, kdy po nějaké nové pátráte? Ať už hledáte velkou skladnou kabelku nebo jen roztomilé psaníčko, usnadníme vám práci!

Článek

Říká se, že každé zboží má svého kupce a stejně je to i s kabelkami. Vyberte si i vy tu svou podle toho, co s ní zamýšlíte provádět.

Maxi kabela

Pořiďte si, když: denně taháte hromady věcí

Maxi kabely jsou v kurzu už několik sezon a ani my si je nemůžeme vynachválit! Nesmí chybět žádné aktivní ženě, která běhá celý den po městě a nosí s sebou spoustu věcí. I když ale do ní leccos nacpete, myslete i na své zdraví, konkrétně na svá záda, která pod tíhou tašky trpí, a nenakládejte ji „nadoraz“. A jak maxi tašku vybrat? Kromě kvalitního materiálu je důležité i vnitřní uspořádání. Taška by měla mít několik kapes, které vám pomohou udržet chaos na uzdě.

Na foto: vlevo a uprostřed F, vpravo Zara

Přes rameno

Pořiďte si, když: potřebujete mít volné ruce

Taška přes rameno je skvělá věc – o jejím nošení totiž skoro nevíte. Ta „pošťácká“ je ideální na nákupy, kdy potřebujete mít obě ruce volné, nebo na procházku, kdy se vám nechce tahat s běžnou kabelou. Pozor ale, aby nebyla moc velká a tím i těžká. Dejte přednost menším formátům. Elegantní verzi s řetízkem využijete pro změnu na různé večírky. „Trendy jsou také kabelky ve tvaru vaku z velurové kůže, zejména ty v béžových odstínech," říká PR manažerka značky Deichmann, Magda Baumruková.

Na foto: vlevo Baťa, nahoře a dole Zara, vpravo Roxy

Elegantní na předloktí

Pořiďte si, když: vám stačí běžný formát kabelky a nelítáte celý den po městě

Když se rozhlédnete kolem sebe, uvidíte, že právě kabelky na předloktí nosí v dnešní době nejvíce žen. Vypadají stylově, ale mohou se pěkně „pronést“, takže zase vybírejte menší až střední formáty. Nosíte-li kabelku denně, volte koženou, která vám vydrží. „Nosí se zejména ty v šedých odstínech nebo klasické černé, které jsou hladké nebo ozdobené zipy či třásněmi," doporučuje Magda Baumruková.

Na foto zleva: Zara, Deichmann, Beltissimo

„Doktorská“ brašna

Pořiďte si, když: chcete být za lady

Elegantní tašky ve stylu doktorské brašny jsou doslova módním bonbonkem. Vypadají skvěle a budete je moci nosit dlouhá léta. Vybírejte je v tlumených barvách a určitě v kůži. Doktorské brašny se nosí jen tak v ruce, ale spousta jich ukrývá i připínatelný popruh. Sebevíc obyčejnému modelu dodají šťávu, vzít si je navíc můžete i k šatům.

Na foto: vlevo Topshop, uprostřed a vpravo Zara

Psaníčko

Pořiďte si, když: se chystáte na party nebo vám nevadí nosit taštičku v ruce

Přestože se dříve psaníčka vytahovala jen na plesy a večírky, v dnešní době je můžete s klidem nosit i do města. Super jsou XXL psaníčka, do kterých se vám vejdou nejen klíče a lesk, ale i peněženka, mobil či kapesníčky. Psaníčka sice nejsou moc praktická, ale zato jsou stylová! Někdy jde zkrátka praktičnost stranou…

TIP: Lukáš Ohanka ze značky Baťa radí: „U většiny kabelek se dá ramínko odepnout, takže je můžete příležitostně používat i právě jako psaníčko.“

Na foto zleva: Baťa, H, F

Sportovní taška:

Pořiďte si, když: se chystáte na víkend nebo do „fitka“

Sportovní taška ve větším formátu by vám neměla chybět. Kromě toho, že do ní úspěšně uložíte věci na cvičení, ji můžete využít i na pár základních věcí, když se zrovna chystáte na víkend. V dnešní době navíc seženete krásné kousky, se kterými se budete ráda chlubit!

Na foto zleva: Catgang, Roxy, Beltissimo

Foto: pink-rabbit.cz

Skvělým pomocníkem a zároveň elegantním doplňkem je věšák na kabelkyFoto: pink-rabbit.cz

Jak vybrat kabelku?

Také se v záplavě všemožných kabelek ztrácíte? Podle čeho kabelku vybrat nám poradí marketingový ředitel značky Baťa, Lukáš Ohanka.

  • I když je to někdy těžké dodržet, nakupujte s rozumem. Důležité je, aby se kabelka stylově hodila k vašemu šatníku. K čemu vám bude super módní kousek, když ji nebudete mít s čím nosit?
  • Dejte na kvalitu, zejména pokud nosíte jednu kabelku skoro „do utahání“. Taková taška by potom měla být z kvalitní kůže. V úvahu vezměte i vaši postavu.
  • Štíhlým a vysokým dámám budou slušet kabelky čtvercového nebo oválného tvaru, ženy, které jsou silnější, by zase neměly volit pidi kabelky, ale spíše větší formáty.
  • Kabelka přes rameno by měla mít nastavitelnou délku.
  • Větší kabelky by vám neměly zasahovat až k bokům, ideální délka je do pasu.

Tak co, vybraly jste si?

Reklama

Načítám