Hlavní obsah
3,3
(6)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Hovězí plátkxy se dají na grilu upravovat na různé způsoby, tenhle si určitě zamilujete taky - prostě jen na česneku.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g hovězí kýty
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 5 g pepře barevného mletého
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Smíchejte grilovací koření, sušený česnek a mletý pepř. Maso nakrájejte na plátky, lehce naklepejte a okořeňte. V pokojové teplotě nechte dvě hodiny odležet. Poté maso zalijte olivovým olejem a nechte ještě půl hodiny odpočinout. Na rozehřátém roštu grilujte plátky doměkka. Hotové maso osolte a podávejte s bramborem a rajčaty.

Reklama

Načítám