Hlavní obsah

Džínová sezona začíná! Jaké kalhoty, šaty i bundičky se nosí?

Foto: Eva Malúšová

Máte slabost pro denim? Podívejte se, co „modrého" se dá objevit v jarních kolekcích!Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne denim, většina z vás si vzpomene na oblíbené slimky. Skvěle padnoucí džíny ale nejsou tím jediným, co může tento materiál nabídnout. Opravdu jste si myslely, že už vás ničím nepřekvapí?

Článek

Jakkoli to tak na první pohled nemusí vypadat, i denim podléhá sezonním trendům. Přestože existují kusy, které nevycházejí z módy (spočítáte, kolik džínových košilí už jste si v životě koupily?), návrháři si s tímto materiálem nepřestávají hrát. Jste zvědavé, kterým směrem se džínovina posunula tentokrát?

Ustřižené zvony

Zvykly jste si na fakt, že jsou zvonáče zpátky? Představujeme vám jejich moderní verzi, která musela po boomu culottes nevyhnutelně přijít – cropped (alias zkrácené) zvony. V kombinaci s kimonovým topem tvoří komplet, který odkazuje k 70. létům a zároveň je prudce současný. A jak si poradit s volbou obuvi? Zkuste to stejně jako stylistka Ivana Pražáková a vsaďte na platformu.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kimonový top (Lindex, 2199 Kč), džíny (Lindex, 1899 Kč), boty (H&M, 1299 Kč), šátek (Lindex, 449 Kč)Foto: Eva Malúšová

Bez kompromisů

Kalhoty s širšími nohavicemi získávají módní náskok před džínami, do kterých se musíte pracně soukat. V modelu s atypicky řešeným pasem se navíc budete cítit pohodlně. Pozor, pokud jste menšího vzrůstu, vyhněte se této délce nebo si povinně naordinujte podpatky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: triko (H&M, 499 Kč), kabát (Reserved, 1199 Kč), džíny (Mango, 1199 Kč), klobouk (H&M, 399 Kč), boty (H&M, 799 Kč), náhrdelník (The Item, 1050 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Na jednoduchém tričku krásně vynikne stylový náhrdelníkFoto: archiv firem

V oversized stylu

Je vám blízký minimalistický směr? Nahraďte klasické džínové šaty oversized variantou áčkového střihu. Při výběru bot můžete od jednoduchosti trochu odbočit – šněrovací pár s vysokým podpatkem celek krásně pozvedne.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (COS, 3200 Kč), kabát (Reserved, 1199 Kč), náušnice (Reserved, 299 Kč), boty (H&M, 999 Kč), kabelka (Topshop, 899 Kč)Foto: Eva Malúšová

Kabát, nebo šaty?

Tento kousek můžete nosit střídavě na oba způsoby – zapnutý coby delší šaty nebo rozepnutý jako kabát. Denim se navíc snadno kombinuje, takže ho můžete spolčit i se vzorovanou sukní. Fantazii se meze nekladou!

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sukně (The Item, 4450 Kč), body (Topshop, 999 Kč), kabát (COS, 3550 Kč), boty (Reserved, 1199 Kč), sluneční brýle (The Item, 1050 Kč), kabelka (Mohito, 599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Nenáročný overal

Nechce se vám dlouze přemýšlet, co s čím smíchat dohromady? Pro takové chvíle se vyplatí mít v záloze overal. My jsme se zamilovali do varianty bez rukávů s hlubokým véčkem. Overal můžete měnit k obrazu svému – kromě kraťoučkého topu, který zvolila stylistka, můžete sáhnout po tričku s dlouhým rukávem, saténovém tílku nebo tenkém roláku. Střídat můžete i druh obuvi. Kromě ležérních polobotek můžete vklouznout do elegantních placek, lodiček nebo v létě sandálků.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: overal (COS, 3200 Kč), boty (Mango, 1799 Kč), crop top (Topshop, info o ceně v obchodě), kabelka (Mohito, 699 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Nápadité polobotky na jaře rozhodně unosíte! Který pár se vám zamlouvá nejvíce?Foto: archiv firem

Co vy a denim? Který kousek byste s chutí nosily? Napište nám!

Reklama

Načítám