Hlavní obsah

Džínová vesta v podzimním šatníku. Proč ji ještě nemáte?

Foto: Ander5, Shutterstock.com

Foto: Ander5, Shutterstock.com

Reklama

Zatímco se denimová bunda řadí rok co rok mezi nejstabilnější trendy, na její verzi bez rukávů si návrháři nevzpomenou vždy. Riflové vesty zažily svou největší slávu v osmdesátých letech minulého století, i dnes však mohou být hrdým klenotem vašeho šatníku. Nevěříte?

Článek

Džínovina je vděčným materiálem, který sluší všem bez ohledu na věk, pohlaví nebo typ postavy. Typické modré kalhoty má ve skříni snad každý, ale denimová vestička visí na ramínku už jen opravdovým módním fajnšmekrům. Co takhle ji vzkřísit opět k životu? Ukážeme vám, jak na to!

V rockovém stylu 

Toužíte po změně? Dejte sbohem image slušné holky, zapomeňte na elegantní šaty a vsaďte na drsnější styl. Přes tartanovou košili v černobílém provedení přehoďte stylovou vestu, ke které se budou hodit vyšisované kalhoty v podobném odstínu. Ocvočkované boty pak dodají celému modelu rockerský punc.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Tally Weijl, 936 Kč; 2. kozačky Liu Jo (prodává Eobuv), 3994 Kč; 3. džíny New Yorker, 949 Kč; 4. kabelka Reserved, 599 Kč; 5. gumička do vlasů Claire's, 83 Kč; 6. vesta River Island (prodává Zalando), 1560 KčFoto: Archiv firem

S minisukní 

Babí léto je plné slunečných dní, takže se prozatím nemusíte vzdávat ani minisukně. Spolu se sportovní mikinou tvoří dokonalou módní dvojku, ale obyčejná džínová vesta pozdvihne váš outfit ještě na novou úroveň. Podpadky nechte protentokrát odpočívat v botníku a nazujte pohodlné tenisky.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. mikina Levi's, 1699 Kč; 2. tenisky Converse (prodává Answear), 1199 Kč; 3. sukně Zara, 699 Kč; 4. kabelka Kazar (kůže), 3490 Kč; 5. náušnice P D Paola (prodává Fashion Planet), 1799 Kč; 6. vesta H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Nádech retra 

Během čtyřicátých a padesátých let by se bez nich žádná žena neobešla a od té chvíle se pravidelně vracují na výsluní. Puntíky jsou paradoxem módního světa – závanem nostalgie i jasným znakem moderny. K vzorovaným šatům oblečte tmavě modrou vestičku, elegantní lodičky i retro brýle a vyrazte s kamarádkou na kafe.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sluneční brýle Sinsay, 129 Kč; 2. kabelka Mango, 899 Kč; 3. náušnice Lindex, 149 Kč; 4. šaty Cellbes, 1699 Kč; 5. lodičky Vagabond (prodává Zoot), 1849 Kč; 6. vesta Calvin Klein (prodává About You), 2349 KčFoto: Archiv firem

Denimový look 

V obchodech seženete i takové vestičky, které svým střihem nápadně připomínají součást třídílného pánského obleku. Ani vy se podobný model nebojte sladit s košilí a sakem. Trendy zvonáče pak lehce elegantní look odlehčí. Místo kabelky můžete zvolit obyčejnou síťovku a hurá na lov dalších kousků do šatníku!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Abercrombie & Fitch (prodává Zalando), 1560 Kč; 2. taška Asos, 320 Kč; 3. džíny Pull & Bear, 549 Kč; 4. lodičky Högl (prodává Eobuv), 1931 Kč; 5. vesta Zara, 799 Kč; 6. sako Reserved, 1499 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám