Hlavní obsah

Džíny pro malé i vysoké postavy!

Foto: Mia Mirrelli

Které džíny se budou líbit vám?Foto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může žena s výškou 155 cm nosit vyšší pas kalhot? Ano! A nebude vypadat pánský střih na dámské postavě obludně? Nebude! A co teprve střih, který vám záměrně vytvaruje postavu do přesýpacích hodin? Unosíte ho? Rozhodně ano! Jen věty vám nestačí? Tři čtenářky ProŽeny.cz vám přinášejí důkaz, že to jde!

Článek

Malá, střední a vysoká – tři slova, která vcelku trefně popisují naše tři čtenářky, které se společně vrhly do takového malého džínového experimentu. Nejmenší Míša měří 155 cm a obvykle si kupuje džíny velikosti 29/32. Prostřední Monika měří 166 cm, a přestože už má doma dva caparty, obléká krásnou velikost 29/34. Tou nejvyšší je studentka Veronika se svými 180 centimetry a rozměry kalhot 32/34.

Foto: Mia Mirrelli

Stylistka Janka ladí každý detailFoto: Mia Mirrelli

Stylistka Janka Letková si pro všechny připravila různé střihy, mezi kterými nechyběl klasický rovný střih, zvony, džíny se zvýšeným pasem nebo třeba moderní „boyfriendy“. Stejný střih oblékaly vždy po dvojicích, poslední rozšířené nohavice pak otestovaly všechny tři. Podívejte se, jak jednotlivé typy na našich čtenářkách vypadaly!

Vyšší-nižší pas pro Míšu i Moniku

Jako první přišel na řadu model značky Only z obchodu Vero Moda (1349 Kč). I přes označení „straight“ džíny lehce obepínaly nohy a avizovaný „low waist“, tedy snížený pas, se po obléknutí proměnil v klasický až možná trochu vyšší pas. „Ani nižší postavy se nemusejí bát vyvýšeného pasu,“ radí stylistka Janka Letková, „je ale nutné je vždy doplnit botami na podpatku, které postavu opticky prodlouží.“ Tyto džíny seděly i prostřední Monice, která si podobný střih i barvu prý obvykle sama pořizuje.

Foto: Mia Mirrelli

Míša ve svém prvním modeluFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

I Monika vyzkoušela první modelFoto: Mia Mirrelli

Nejmenší Míša oblékla ještě jedny džíny se zvýšeným pasem, které jen dokazují, že se podobných střihů nemusí bát ani trochu. „Sama bych si je nikdy nekoupila, ale když je takhle vidím, nevypadají vůbec špatně,“ přiznala při focení.

Foto: Mia Mirrelli

Zvýšený pas ještě jednouFoto: Mia Mirrelli

Přesýpací hodiny pro Moniku a Verču

V NewYorkeru jsme za 739 Kč objevili džíny, které by měly podpořit ženskost a vytvořit postavu typu „přesýpacích hodin“. Jejich označení „tapered“ totiž slibuje kuželovitý tvar a zužující se nohavice. „Přiznám se, že mi na první pohled připomínaly tak trochu plíny,“ usmívá se prostřední Monika. Když se ale podíváte na fotografie, určitě uznáte, že mají něco do sebe. Za povšimnutí rozhodně stojí i jejich zapínání, které je vedeno netypicky mírně šikmo stranou.

Foto: Mia Mirrelli

Volnější střih vyzkoušela VerčaFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Monice tento střih spíš připomínal plenyFoto: Mia Mirrelli

Klučičí střih pro Verču a Míšu

„V poslední době bývá stále populárnější i rovnější střih ,boyfriend',“ říká stylistka Janka Letková. Ti, co aspoň trochu čuchli k angličtině, tuší, že se bude jednat o něco pánského. „Prakticky jde o pánský střih běžných kalhot do pasu, které však ženy nosí jako bokovky,“ vysvětluje stylistka. Rozkrok je pak položen trochu níže než obvykle. Náš model, který vyzkoušely Verča s Míšou, pochází z obchodu Benetton a přijde vás na 1799 Kč.

Foto: Mia Mirrelli

Boyfriendy mají rozkrok položený nížeFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Pánský střih je i pohodlnýFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Ten samý střih na nejmenší z trojiceFoto: Mia Mirrelli

Zvony na třetí

Poslední model z obchodu Vero Moda (1399 Kč) je příklad ukázkových zvonových kalhot. Více o tom, jak nosit zvonové kalhoty, najdete v článku Módní revoluce? Zvony jsou zpět!. Nohavice džínů s tímto střihem raději neohrnujte, vyhnete se módnímu faux pas.

Foto: Mia Mirrelli

Závěrečné defilé ve zvonechFoto: Mia Mirrelli

A které z džínů, které jsme vám předvedli, byste si vybraly vy?

Reklama

Související témata:

Načítám