Hlavní obsah

Džusem proti křečovým žilám

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ovocné a zeleninové šťávy pomáhají prokrvitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Pokud vás trápí křečové žíly, máme dobrý tip na léčbu. A není to nic bolestivého ani nepříjemného. Spíš naopak. Je třeba, abyste se začaly doslova prolévat ovocnými a zeleninovými šťávami.

Článek

Křečové žíly mohou způsobovat bolest, únavu a někdy také pálení v postižených místech. Docela nepříjemná záležitost. S léčbou je to ale už jiné. Tu si teď můžete naordinovat docela s chutí. Podle odborníků na zdravou výživu naše žíly chrání především vyvážená strava a popíjení přírodních džusů. A pokud budete jíst hodně čerstvého ovoce a zeleniny, úspěch je zaručený!

Mrkev a špenát vedou

Vitamin C a proteiny, obsažené v čerstvém džusu, jsou komponentami kolagenu. Kolagen je součást tkání žil a chlopní. Pokud je v dobrém stavu, tkáně žil a chlopní jsou více odolné. Přírodní zeleninový džus z mrkve a špenátu se ukázal být prospěšný i v léčbě žilních potíží. Odborníci radí, že smícháním jednoho a čtvrt litru karotkového džusu a jednoho litru špenátového džusu vznikne formule, která je v léčbě křečových žil nápomocná.

Tajemství tmavých plodů

Tmavě zbarvené plody, jako jsou višně, ostružiny nebo brusinky, obsahují antokyaniny a proantokyanidiny, což jsou pigmenty, které zbarvují a také zesilují stěnu našich žil. Proto konzumace čerstvých plodů tohoto typu nebo džus zhotovený z takto zbarvených plodů je pro naše zdraví prospěšný.

Ananas je jednička

Také ananas může v léčbě křečových žil pomoci. Ananas je bohatý na enzym bromelain, který je dobrý v ochraně proti krevním sraženinám. Může být tedy prospěšný v prevenci případných embolizačních příhod. Ty jsou častými komplikacemi lidí, kteří trpí na křečové žíly.

Reklama

Načítám