Hlavní obsah

Editorial: Neděkujte Angelině. Ale doktorům!

Foto: Greta Blumajerová

Žijeme ve šťastné době. I když si to mnohdy neuvědomujemeFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle nesčetných anket nejkrásnější žena světa minulý týden oznámila, že si nechala preventivně odstranit prsa. V souvislosti s jejím rozhodnutím se hodně mluví o odvaze a inspiraci.

Článek

Odvaha? Určitě. Asi každá žena se na chvíli zamyslela nad tím, jestli by se dokázala rozhodnout stejně. Inspirace? Rozhodně. Miliony žen po celém světě se teď objednávají na preventivní vyšetření, zajímají se o speciální pojištění, která se vztahují právě k rakovině prsu a pohlavních orgánů. Největší česká zdravotní pojišťovna vyhlásila, že zaplatí vyšetření mamografem či ultrazvukem i ženám mladším 45 let.

Foto: Marie Bartošová

Náš módní tým se tento týden vyřádil – do módy se totiž vrátily „šedesátky"!Foto: Marie Bartošová

Kromě odvahy a inspirace mě ale napadá ještě jedno důležité slovo – štěstí. Máme obrovské štěstí, že žijeme v době, kdy nám lékaři dokážou spočítat rizika, která vyplývají z naší genetické výbavy. Máme obrovské štěstí, že se díky vědeckému poznání a prevenci můžeme vyvarovat spousty zdravotních problémů, které by před pár desítkami let byly likvidační. A když už se jim vyhnout nedokážeme, máme obrovské štěstí, že současná medicína zná řešení, která nám mohou zachránit život. Ne vždy, ale dost často ano.

Možná si někdy neuvědomujeme, v jak šťastné době žijeme. A možná bychom si to měli opakovat častěji. A tak ať už si z naší nabídky na tento týden vyberete jakýkoli článek, ten veselejší nebo smutnější, nezapomínejte na to!

Přeji vám úspěšný týden!

Reklama

Načítám