Hlavní obsah

Editorial: Jak zahnat únavu? Jarem!

Foto: Greta Blumajerová

Jaké triky používáte na zahnání únavy vy?Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní únava je tu. Nebo je to možná pořád ještě únava podzimní, šmrncnutá trochou té zimní? Ať už je to jakkoli, kosí naše řady slušně.

Článek

Ať se podívám, kam chci – mezi kolegy nebo přátele – unaveni jsou do jednoho všichni. Mě nevyjímaje. Burza nejrůznějších rad, jak proti „přejetosti“ bojovat, se tu rozbíhá každý druhý den. Někdo sází na ovoce a zeleninu, další na tibetské houby, saunu, výživové doplňky nebo solárko.

Například naše editorka Jana a já používáme „doping jarem“. Obě dvě máme do poslední kytičky rozplánované záhony, do kterých se pustíme s prvním jarním dnem (to je přesně za dva měsíce a jeden den!). Máme nastudovanou nabídku všech spřátelených zahradníků – u mnohých už máme i objednáno :-). Já jsem dokonce zašla tak daleko, že už mám naplánovaný i záhonek, který si u mě vyžádala kamarádka a kolegyně Lucka, a je klidně možné, že než to jaro přijde, ještě si cvičně střihnu pár čistě imaginárních zahradních plánků :-)!

Michal se zase rozhodl únavu porazit sportem. Chce zabít dvě mouchy jednou ranou – pookřát, a navíc přibrat, protože je hrozně hubený. Na poslední hodině powerjógy dokonce přerušil instruktorku uprostřed výkladu a otázal se, zda se jógou hubne. Lektorka si ho prohlédla a zeptala se, jestli by rád ještě něco shodil. Michal jí vysvětlil, že právě naopak – nedávno zhubl a momentálně pátrá po příčinách. V úvahu přicházejí dvě – buď trpí nějakou vážnou chorobou, o níž ještě neví, nebo je na vině jóga.

Zatímco já jsem se válela smíchy po podložce, instruktorka ho chlácholila, že z jedné lekce týdně s největší pravděpodobností nezhubne. Kdyby chuděra věděla, že Michal prakticky nejí, respektive že oběd je ochotný dojíst jen v případě, že vedle něj sedí naše přísná fotografka Greta a vyhrožuje mu spoustou otřesných věcí, dokud do sebe nenacpe poslední sousto, asi by ten výklad rovnou vzdala :-)...

Jak válčíte s únavou vy? Máte nějaké dobré tipy? Sice je dost pravděpodobné, že už jsme je tu všechny vyzkoušeli, ale co kdyby náhodou?!

Přeji vám příjemný týden!

Související témata:

Načítám