Hlavní obsah

Editorial: Co je horší než daně? Nemoc!

Foto: Greta Blumajerová

Už jste byli letos nemocní? Jestli ne, tak gratuluji!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Jen jedno téma je v redakci aktuálnější než probíhající hradní výměna – jsou to choroby. Psali jsme, jak rozeznat chřipku od virózy i jak proti nim bojovat. Mám k tomu pár osobních postřehů, o které jsem se nijak neprosila:-).

Článek

Před pár týdny jsem onemocněla. Vypadalo to na chřipku, přešla jsem tedy – jsouc poučená (více zde) – do protiútoku. Byl to zánět průdušek. Po vzorovém protiútoku číslo dvě se přidal zánět dutin provázený alergickou reakcí. To už jsem trochu odpadávala, nicméně jsem se dohrabala ke své zlaté doktorce a vyfasovala čtvery léky. Další den jsem proležela s ukrutnou bolestí hlavy. Na protiútok už nezbyly síly.

Foto: Dalibor Puchta

Jana ještě naposledy prohlíží výsledek své práce – vynikající jídla s ovesnými vločkami. Recepty najdete v dnešním článkuFoto: Dalibor Puchta

Když mě dobolela hlava, chytl to ode mě pes a dostal průjem. Pak nasněžilo, on samým štěstím půlku sněhu sežral a v noci se počural. Zatímco já jsem naprosto vyřazená z provozu ležela na posteli, pes týden nežral. Od té doby jsem pečená vařená na akupunktuře, a pes stále nežere, protože po dietních těstovinkách s kuřecím masem a zeleninou, které jsem v horečkách vařila, mu granule nejedou.

Foto: Vlado Kníž

Máte rády barvy? Pak si nenechte ujít dnešní módní článek!Foto: Vlado Kníž

Nestěžuju si, jsem šťastná, že je to za mnou. Naše editorka Jana byla letos nemocná jednou, Michal také jednou, fotografka Greta dvakrát a ostatní to jistě brzy čeká. Dcerka naší editorky Sabiny už ani neví, jak to vypadá ve školce, a Vojta Müller to má také nahnuté – letos sice ve školce pár dnů pobyl, ale ukázalo se, že dva jeho spolužáky skolily neštovice. Inkubační doba je 14 dnů a Lucka má s rodinou přesně v době, kdy inkubační doba skončí, odjet na hory. A kdyby náhodou neklaply neštovice – k dnešnímu dni je ve Vojtově školce z 65 dětí 48 nemocných. No, obávám se, že Müllerovi neodjedou.

Foto: Jakub Jurdič

Ve čtvrtek vám ukážeme, jak může vypadat zimní móda pro boubelkyFoto: Jakub Jurdič

Tolik sumář letošního roku. Kdyby vás to zajímalo, od podzimu je to v zásadě pořád stejné – jen ta frekvence odpadávání a následného mátoření je u různých členů redakce různá. I tak se ale nevzdáváme. Ti, co jsou zrovna zdraví, pilně píší články o tom, jak s nemocemi bojovat. Tento týden se věnujeme opět chřipce – a to hned dvakrát. Kromě dnešního článku o tom, jak zmírnit průběh nemoci, když už jste měli tu smůlu a s chřipkou se potkali, pro vás Renata Vyšínová připravila text o tom, kolik vlastně taková chřipka stojí. Vyjde ve středu.

Přeji vám příjemné čtení!

Reklama

Související témata:

Načítám