Hlavní obsah

Eliška Balzerová, jak ji neznáte

Foto: Falcon

V hlavní roli exceluje Eliška BalzerováFoto: Falcon

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jí přes 40, radí ostatním, jak řešit rodinné problémy, a přitom se její vlastní manželství ocitá v troskách. Tak začíná nový český film Ženy v pokušení, který dokazuje všem dívkám i paním, že na lásku, flirt, vášeň a city není nikdy pozdě. V hlavní roli s Eliškou Balzerovou a Lenkou Vlasákovou.

Článek

Do kin nedávno vtrhla ne příliš povedená komedie (alespoň co se kritik týče) Zdeňka Trošky s názvem Doktor od Jezera hrochů. Teď se zdá, že si český film chce před diváky trochu opravit reputaci. Tímto „reparátem“ z předmětu kvalitní a chytrá zábava by mohl být nový český film Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení. Slibné je navíc i obsazení hlavních rolí – dámy Eliška Balzerová a Lenka Vlasáková, okouzlující Vojta Dyk i „mimoň“ Jiří Macháček.

„Všechny své předchozí filmy jsem natočil vlastně o outsiderech,“ říká režisér Vejdělek s odkazem na úspěšné snímky Účastníci zájezdu nebo realistický příběh Václav. „Tak jsem si řekl, že jich bylo dost, a udělal jsem film o nejsilnějším tvorovi v dosud známém vesmíru – o ženě!“

Ústředním motivem je jedno velké zklamání 40leté Heleny (Lenka Vlasáková). A povězme si na rovinu  – kdo nás v životě dovede nejvíce zklamat? No samozřejmě – muži! A Helena tu „ránu osudu“ schytá v plné parádě. To když přistihne svého do té chvíle milující manžela, jak se snaží se svou milenkou udělat z postele třísky. A přestože jako odbornice na manželské vztahy přesně ví, co by poradila druhým, sama se ocitá v koncích.

Foto: Falcon

Jaké jsou názory tří generací žen?Foto: Falcon

Oči jí otevírají svérázná matka Vilma a dcera Laura. Zvlášť postava Vilmy je zajímavá, protože si ji střihla oblíbená Alžběta z Nemocnice na kraji města Eliška Balzerová. Vilma je elegantní a na první pohled spořádaná dáma, na ten druhý ale zjistíme, že ani s ní se život tak úplně nemazlil. Tak svou zklamanou dceru Lenku v jenom kuse krmí radami typu „Chlapi jsou nespolehliví. Je dobré mít v záloze vždycky nějakého dalšího!“.

Vejdělek se snaží na třech generacích žen ukázat i onen propastný rozdíl, na který si starší ročníky někdy stěžují. Zatímco babička Vilma je konzervativnější a oddaná, její dcera Lenka už je prototypem všeumělky – tedy ideální polovičky všech líných mužů. Uvaří, uklidí, vychová a ještě sama vydělává. Trojlístek doplňuje nejmladší dcera Laura, která si myslí, že muži jsou vlastně úplně k ničemu.

Přesvědčí dámskou rodinku nová láska o tom, že na vášnivé jiskření není nikdy pozdě a že si někteří muži přece jen tu šanci „být milován ženou“ vlastně zaslouží? Na to se zajděte podívat už 18. března do kin. Ale pozor. Hrozí, že v hlavních postavách poznáte i samy sebe. A třeba vám to zvedne náladu!

Reklama

Související témata:

Načítám