Hlavní obsah

Elixír pro vaši tvář

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Rozmazlujte vaši tvář, vrátí vám toFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Vystavujeme ji denně vlivům počasí a každý další náročný den na ní zanechá svůj podpis. I proto je nutné věnovat tváři zvláštní péči.

Článek

Kromě každodenního ošetření v podobě čištění pleti a používání pěsticí kosmetiky je důležitá a nenahraditelná pleťová maska. Dopřejme si ji nejméně jednou za týden doma a každý měsíc pak v kosmetickém salonu. Pleť ztratí šedivý nádech, bude zdravá, propnutá a pevná. Rozmazlujte svoji tvář, vrátí vám to.

Jak začít?

Masky se rozdělují podle svých účinků na hydratační, vyživující, čisticí, liftingové, stahující, omlazující (anti-age), slupovací, zklidňující (po přílišném slunění). Masku můžete koupit v lékárně nebo drogerii již hotovou, nejlépe od firmy, jejíž pěsticí kosmetiku běžně používáte a dobře snášíte. Na trhu je ovšem celá řada značek a druhů. Vždy vybírejte podle typu pleti, věku, ale i ročního období. Můžete si připravit také svoji vlastní masku doma ze surovin, které máte k dispozici.

Aplikace masky

Přípravky se zpravidla nechávají působit deset až čtyřicet minut. Délku působení, která je uvedena v návodu, dodržujte! Před nanesením pleťové masky obličej důkladně očistěte pleťovým mlékem a vodou, kterou běžně používáte. Maska se nanáší na celý obličej, vynechává se okolí očí, ale může se nanést i na dekolt a krk. Po skončení doby působení se maska odstraní, buď se sloupne, nebo setře vlhkým tamponem, a na pleť se nanese zklidňující tonikum. Po aplikaci je pleť prokrvená, jsou odstraněny odumřelé buňky, pleť je jemná, osvěžená a vyhlazená.

Hydratační maska pro osvěžení

Používá se hlavně v létě nebo když jste v prostředí, které pleť dehydratuje. Jedná se o veškeré místnosti, které jsou klimatizovány. Klimatizace je zabiják pleti, ať už je léto, nebo zima. Pokud musíte v takto vybavených prostorách pobývat, je nutné pleť pravidelně zavlažovat. Hydratační maska předchází vráskám a zbavuje pleť napětí. Z „domácích" zásob lze doporučit masky z čerstvého ovoce, jako jsou meloun, broskev, ananas a čerstvé hrozny. Na pleť se nanáší přímo šťáva nebo šťávou navlhčená jemná gáza. Rychlejší variantou je maska z nastrouhané salátové okurky, v časové tísni postačí i nakrájená kolečka okurky, která přiložíte na obličej. Využít samozřejmě můžete i hotovou hydratační masku z kosmetické řady, kterou běžně používáte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Maska pleť prokrví a dodá jí svěžestFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Slupovací maska proti akné

Doporučuje se pro mastnou a nečistou pleť, nevhodná je pro pleť suchou a přecitlivělou. Maska se nanáší na obličej v tenké vrstvě a po aplikaci byste měla po celou dobu setrvat v klidu a nemluvit. Přibližně po patnácti minutách působení ji lehce sloupnete. Pleť je pak do hloubky dokonale pročištěná.

Spolehlivě zatáhnete póry maskou z čerstvého droždí s citronovou šťávou a s několika kapkami 3% peroxidu vodíku, který koupíte v lékárně. Masku nechte působit 20 minut.

Liftingová maska proti stárnutí

Liftingová maska je vhodná pro unavenou, povadlou, dehydrovanou pleť s projevy předčasného stárnutí. Dá se použít i příležitostně, když jste prožila náročný a vysilující den. Aktivní látky v ní obsažené, např. kolagen, elastin, rostlinné proteiny, kyselina hyaluronová, umožňují okamžité vyhlazení pleti, která získá potřebnou energii, jemnost a pevnost. Je vhodná pro ženy od třiceti pěti let a výše. Vybírejte ji podle síly účinku a s ohledem na váš věk.

Domácí lifting si můžete udělat i doma, a to z rozšlehaných bílků, které štětcem nanesete na obličej a necháte působit cca 20 minut. Až překvapivě rozjasňující a vypínací efekt poznáte ihned!

Výživná maska pro zdraví

Dodá pleti potřebné živiny, které se do ní nedostanou potravou. Většinou obsahuje minerály, vitamíny řady B, E a C, rostlinné výtažky. Dopřejte si ji jednou měsíčně, když jste sama doma, prožijte tak zároveň psychický relax s pleťovou maskou. Naneste masku a na 20 minut si lehněte a poslouchejte své oblíbené skladby. Účinky tak znásobíte. Je nesmysl dopřát si tuto masku a v mezičase se věnovat například uklízení. Na trhu je výživných masek celá řada v různých cenových relacích. Pleti ale výborně prospěje domácí maska za pár korun z droždí s několika kapkami citronu a olivového oleje.

Svěřte se odborníkům

Jednou za měsíc nebo nejdéle za šest týdnů si dopřejte kosmetickou masáž obličeje, ta zlepší krevní oběh ve vlásečnicích, podpoří se lymfatický systém a pleť v plné míře přijme doping pleťové masky. Navíc proškolená kosmetička odhalí problémy vaší pleti a poradí, jaká maska je právě pro vás nejvhodnější. Určitě si takový malý dáreček pro sebe zasloužíte.

Reklama

Související témata:

Načítám