Hlavní obsah

Recept na radost z vaření!

Reklama

Rádi vaříte a jídlo je pro vás příležitostí k setkávání s rodinou a přáteli? Jistě uvítáte novinku značky Knorr, která vám ulehčí práci a vylepší chuť jakéhokoli pokrmu.

Článek

Bohaté bujóny Knorr doporučuje Emanuele Ridi, nejznámější český Ital, šéfkuchař s vlastní restaurací a jižanským espritem. V Čechách nesmírně oblíbený kuchař radí: „Věnujte čas raději rodině a přátelům než zdlouhavému vyvařování. Nebojte se používat bujóny. Osobně doporučuji Bohaté bujóny Knorr, které dodají každému pokrmu tu správnou šťávu. A nejen, že dodají šmrnc, jsou malou revolucí v kuchyni: želatinový bujón nové generace je naprosto bez umělých barviv, konzervantů a bez glutamátu!”

Bujóny se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Není náhodou, že byly tyto bujóny zvoleny spotřebiteli nejlepší novinkou roku 2012. Kvarteto bohatých bujónů Knorr Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a na Guláš zaujme ve vaší kuchyni nazastupitelné místo: obsah kalíšku snadno přidáte kdykoli během vaření, rozpustí se díky želatinovému skupenství zcela bez obtíží.

Tip Emanuela Ridiho? Nebojte se bujónů!

„Oblíbeným nešvarem českých kuchařek a kuchařů je bujón z receptu prostě vypustit a přidat jen vodu. Z vlastní zkušenosti mohu takovým šidilům vzkázat: existuje i jiná, kvalitní alternativa. Tento Bohatý bujón opravdu chutná jako domácí vývar,“ dodává Ital, úspěšný nejen v kuchyni. Bohatý bujón Knorr je ideální pro přípravu hlavních jídel, guláše, do rizot, tmavých omáček, k pečenému masu a samozřejmě i do polévek.

Pro inspiraci přinášíme netradiční recept Emanuela Ridiho:

Tagliatelle se špekem, kapustou a uzenou mozzarellou

Na 4 porce potřebujete:320 g tagliatelle, 500 g kapusty, 100 g špeku, 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí, 200 g uzené mozzarelly, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin

Vyzkoušejte netradiční tagliatelle dle originálního receptu Emanuela Ridiho

Postup: Nejdřív na rozpálený olej v pánvi vhoďte stroužky česneku. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájený špek. Restujte dozlatova. Přidejte na jemné nudličky nakrájenou kapustu. Z hovězího bujónu připravte podle návodu vývar a zalijte jím omáčku v pánvi. Stroužky česneku odstraňte.

Uvařené těstoviny vhoďte na pánev k základu. Přidejte část strouhané mozzarelly, počkejte, až se rozpustí. Servírujte se zbylou čerstvě nastrouhanou mozzarellou a kapkou olivového oleje.

Tagliatelle con speck, verza e scamorza affumicata si můžete připravit i podle videa:

Více na Bohatybujon.cz!.

Reklama

Související témata:

Načítám